Saturday, June 16, 2012

HINDISTAN CEVIZLI SEKERPARE

Bu tarife Sekerpare demek dogrumudur bilmiyorum ama irmik ile yapilip surup dokuldugu icin oyle yazdim.  Aslinda Sekerpareden ziyade kurabiye gibi.  Surubu tamami ile emdigi halde cok hafif.  Bence hafifligin en buyuk sebebi surubunun az olmasi.  Bu bizim damak zevkimiz oldugundan dolayi.  Ben baklava yaptigim zamanda surubu burada yazdigim sekilde yaparim.  Bu tarifde dikkat edilmesi gereken puf noktalari var. Surubunun ilik ve sekerparelerin sicak olmasi.  Ben surup hazir oldukdan sonra sekerpareleri yapmaya basliyorum.  Sekerpareler firindan ciktikdan sonra 5 dakika dinlendirip surubu ekliyorum ve uzerlerini bir tepsi ile kapatip bekletiyorum.  Bir gun evvelinden yapilirsa cok daha guzel oluyor ancak buz dolabina koymayin.


Sekerpareler:
1 paket margarin (250 gr), oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 tatli kasigi kabartma tozu

Serbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 corba kasigi limonun suyu

Dekorasyonu:
Sam fistigi, hindistan cevizi

25 - 30 tane yapiyor
  • Seker ve suyu karistirin ve kaynama noktasina getirin.  1 corba kasigi limon suyunu ekleyin ve isiyi yarima indirin.  20 dakika kaynatin ve isidan alin.  Surubunuz hazir olmus demektir.
  • 2 yumurta ile 1 su bardagi pudra sekerini catalla cirpin.  Un haric diger malzemeleri de ekleyip cirpin.  Unu azar azar ekleyerek yogurun ve yumusak bir hamur elde edin
  • Derince bir borcain altini yaglayin ve sekerpareleri elinizle yuvarlayip dizin
  • 180 derece firinda biraz kizarincaya kadar pisirin
  • Firindan cikan sekerpareleri 5 dakika dinlendirdikden sonra uzerlerine serbeti dokun ve uzerine bir tepsi kapatin ve ertesi gune kadar oda sicakliginda bekletin
  • Servis yapacaginiz zaman hindistan cevizi ve ogutulmus sam fistigi serperek susleyin