Wednesday, September 18, 2013

TAZE BARBUNYA

Barbunya yi cok severim. Genelde kurudan pisiriyorum ama son gunlerde blog arkadaslarimizin heyecanla taze barbunya mevsimi demeleri ve en cokda buzluga koyarak kis icin saklamalari bana motivasyon oldu.  Dun markette gorunce hemen aldim.  Tabii ki taze barbunyanin tadi kurusundan cok daha guzel.



1/2 kilo taze barbunya ici
1 orta boy sogan
2 dis sarimsak
1 orta boy patates
1 orta boy havuc
2 orta boy domates
1 corba kasigi domates salcasi
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi toz seker
4 su bardagi kaynar su
Tuz
Uzerine kiyilmis maydanoz ve kesilmis limon


  • Barbunyalarin iclerini 25 dakika kadar bol suda haslayin ve suzun
  • 1/2 su bardagi zeytinyagina ince kiyilmis sogan, kucuk kesilmis havuc ve soyulup kucuk kesilmis patatesi ekleyip biraz kizartin
  • 2 dis sarimsagi, rendelenmis domatesi, ve barbunyalari ekleyip karistirin
  • Sicak suda eritilmis seker ve domates salcasini ekleyin. 
  • Suyunu ve tuzunu da ekleyip dusuk isida barbunyalar yumusayincaya kadar pisirin.
  • Uzerini ince kiyilmis maydonoz ile susleyin
  • Servis yaparken yanina limonunu ekleyin.  Bence bu yemege tadini veren limon.
  • Afiyet olsun