Thursday, July 10, 2014

KINOA SALATASI

Kinoa son zamanlarda evimizde daha cok pismeye basladi.  Sebep kucuk kizim bir sure glutendan uzak durmayi denemek istiyor.  Alerji testinde az biraz alerjisi cikti.  Onun icin deneme suresindeyiz.  Kinoyayi aslinda pek sevmeyen kizim bu tarifi cok begendi.  En buyuk supriz ise esimin sevmesi oldu.  Ben sosunda marmelat kullanmadim cunki yakisacagini dusunmedim ama tarifi aldigim gibi yaziyorum.  Birde kolayligindan dolayi  konserve yesil mercimek kullandim.



3 su bardagi Kinoa
2 su bardagi pismis yesil mercimek veya konserve yesil mercimek
1 tatli yesil veya kirmizi biber
1 demet yesil sogan
1 orta boy tatli patates
1 corba kasigi zeytinyagi

Sosu
2 corba kasigi misket limon suyu (normal limon da olabilir)
3 corba kasigi misket limon marmaleti (ben kullanmadim)
3 corba kasigi zeytin yagi
1/2 tatli kasigi kimyon
1 dis dovulmus sarimsak
Deniz tuzu

Sus ve arzuya gore
Kabuksuz kabak cekirdegi
  • Tatli patatesi soyup kuplere kesin ve 1 tatli kasigi zeytinyagi uzerine serpistirip 190 dereceye (375 F) isitilmis firinda yumusayip biraz kizarincaya kadar pisirin.  Sogumaya birakin
  • Kinoa yi paketinde yazdigi sekilde pisirin ve sogumaya birakin
  • Yesil mercimekleri pisirin ve sogumaya birakin
  • Biber ve yesil sogani yikayip kucuk parcalara kesin
  • Sosunu butun malzemelerini ekleyerek hazirlayin
  • Hazirladiginiz butun malzemeleri harmanlayin
  • Arzu ederseniz userine kabuksuz kabak cekirdekleri de sepistirebilirsiniz.