Sunday, April 19, 2015

TAHINLI COREK

Insan diyet yaptigi zaman cok daha istahli oluyor galiba.  Uzun zamandir sadece hafta sonlarinda birakip hafta ici salata yeme duzeninde idim.  Gecen hafta Yunan bir arkadasin annesi Yunanistandan tahinli borek getirmis.  Benim icin bir parca ayirip getirmis.  Zaten cok severim tahini hafta sonunu zor bekledim ve bugun kollari sivayip kendime corek yaptim.  Ilk deneyimim bu tarifi.  Harika oldu.


Mayasi
1/2 su bardagi sut
1/2 corba kasigi kuru maya
1/2 corba kasigi seker

Hamuru
1.5 su bardagi un
Kabarmis olan maya
2 dolu corba kasigi tereyagi
3 corba kasigi zeytinyagi
1 yumurta
1 cimdik tuz

Ici
1 su bardagi tahin
1 su bardagi seker
1 su bardagi dovulmus ceviz

Uzeri
1 tatli kasigi pekmez
1 yumurta sarisi
2 yemek kasigi kavrulmus susam

8 kisilik

  • Ilk mayayi hazirliyoruz.  Ilik sute maya ve sekeri karistirip 10 dakika bekletiyoruz.  Maya guzelce kabariyor
  • Unu buyuk bir kabin icerisine koyup diger butun hamur malzemelerini ekliyoruz (tuz, yumurta, maya, tereyagi ve zeytinyagi).  Ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz.  Yumusak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun uzerini kapatip sicak bir yerde 1 saat dinlendiriyorsunuz.
  • Icini hazirliyorsunuz.  Tahin ve sekeri karistiriyorsunuz
  • Cevizi dovuyorsunuz
  • Hamurunuzu 8 parcaya ayiriyorsunuz
  • 1 parcayi ince aciyorsunuz.  Icerisine tahin/seker karisimindan suruyorsunuz ve ceviz serpistiriyorsunuz.  Arzunuza gore.  Ben tahini bol seviyorum
  • Hamurun bir kenarindan ince olarak cubuk seklinde sariyorsunuz.  Cekistirerek biraz uzatabilirsiniz.  Kendi etrafinda cevirip sekillendiriyorsunuz
  • Butun hamurlari ayni sekilde yapip kagit kapli tepsiye diziyorsunuz
  • Uzerine yumurta ve pekmez karisimindan surup susam serpiyorsunuz.
  • 180 derece daha evvel isitilmis firinda 30-35 dak pisiriyorsunuz
Sicak servis tavsiye ediyorum.  Afiyet olsun