Thursday, October 15, 2015

ITALYAN KOFTELI, ISPANAKLI MAKARNA

Bu tarif bizim marketin gazetesinden.  Kalorisi biraz fazla ama tadi nefis ki olmamasi imkansiz cunki malzemelere bir bakin :-)



Kofteler icin:
1/2 kg. kiyma
1 yumurta
1/4 su bardagi sut
1/2 su bardagi galeta unu (veya ekmek kirintisi)
1/2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi mercankosk (oregano)
1/2 tatli kasigi sarimsak tozu
1 tatli kasigi maydanoz
1/2 tatli kasigi karabiber
1/2 su bardagi kasar peyniri
Tuz

Diger malzemeleri:
2 su bardagi duduk makarna
1 su bardagi pismis makarnanin suyu
2 corba kasigi zeytinyagi
1 sogan
1 su bardagi ispanak (yikanip ince dogranmis)
2 su bardagi domates sosu
1/2 su bardagi lor peyniri
1/2 su bardagi pizza peyniri (mozzarella) 


  • Kofte malzemelerinin hepsini yogurup yuvarlak (golf topu olcusunde) yuvarliyorsunuz
  • Kofteleri 2 corba kasigi zeytinyaginda biraz kizartiyorsunuz
  • Sogani ince dograyip 2 corba kasigi zeytinyaginda biraz kavuruyorsunuz ve icerisine ispanaklari ekliyorsunuz.  Ispanaklar islanip azalinca isidan alip uzerini kapatiyorsunuz
  • Makarnayi pisirip suyundan 1 su bardagi ayirip suzuyorsunuz
  • Ispanak, pismis makarna, lor peyniri, ve sosun yarisini harmanliyorsunuz
  • Pisireceginiz borcami yapismamasi icin yaglayabilirsiniz veya pisirme kagidi ile kaplayabilirsiniz
  • Makarnalarin icerisine daha evvelden ayirdiginiz makarna suyunu da karistirip borcama dokuyorsunuz
  • Uzerine kofteleri yerlestiriyorsunuz
  • Geri kalan domates sosunu ustune dokuyorsunuz
  • Mozerella peynirinizi de en uzerine dokuyorsunuz
  • Firininizi 180 derece (350 Fahrenheit) isitiyorsunuz
  • 20 dakika uzeri kapali ve son 10 dakika uzeri acik olarak pisiriyorsunuz
  • Afiyet olsun