Sunday, November 29, 2015

HARDALLI VE BALLI TAVUK BUT, YESIL FASULYE ILE

Degisik ve kolay tarifler ariyorum son zamanlarda.  Iste bu o tariflerden bir tanesi.



8 tavuk but
1/2 su bardagi (125 ml) Dijon hardal
1/4 su bardagi (60 ml) limon suyu (yarisini fasulye icin ayirin)
1 dolu corba kasigi (15 ml) bal
Yarim kilo (500 gr) yesil fasulye
1 corba kasigi (15 ml) zeytinyagi
Tuz
Karabiber

  • Tavuk butlarini tuz ve karabiberliyorsunuz ve firin kagidi ile kapladiginiz bir tepsiye diziyorsunuz
  • Hardal, bal, limonun yarisini karistirarak bir harc elde ediyorsunuz
  • Harcinizi kasik ile tavuk butlarinin uzerine dokuyorsunuz
  • 180 derece (350 Fahrenheit) isitilmis firinda kizarincaya kadar pisiriyorsunuz.  1 ssatin uzerinde.  Benim firinda 1 saat 10 dakika aldi
  • Fasulyelerinizi temizleyip tuzlu suda istediginiz kivama kadar hasliyorsunuz (buharliyabilirsiniz de)
  • Fasulyeleri suzuyorsunuz ve1 corba zeytinyagi ve daha evvelden ayirdiginiz limon suyunun yarisi ile harmanliyorsunuz.  Servis yaparken tavugun tepsinizdeki hardalli sosundan uzerine biraz gezdiriyorsunuz
  • Asagida firindan ciktigi zamanki resmi.