Saturday, January 23, 2016

ALFREDO SOSLU MAKARNA (TAVUK VE BROKOLI)

İsmindende anlasılacaği gibi bu bir İtalyan yemeği.  Peynir sevenler için yeme de yanında yat diyorum.  Kolaylık olması için Alfredo sosu hazır alabilirsiniz.  Ben Glutensiz olsun diye evde kendim hazırladım.  Glutensız makarna da kullandığınızda nefis bir Glutensız menu oluyor.

Sosun miktarını kendi damak tadınıza gore ayarlamanızı öneririm.  Herkes değisik miktarda sever.  Onun icin hepsini birden değil de azar azar ekleyin.




3 tavuk göğsü
2 su bardaği brokoli
çorba kasığı sıvıyağ

225 gr Makarna (yarım paket)

Alfredo sosu
2 su bardağı çok yağlı krem
1/2 su bardağı tereyaği
2 diş sarimsak
1.5 su bardağı Parmesan peyniri
bir tutam tuz
bir tutam beyaz biber

En Üzerine: 
çorba kaşığı peynir ve 
çorba kaşığı keklik otu (oregano)


  • İlk önce Sosu hazırlıyoruz
    • Tencerede orta ısı ateşte tereyağinı eritiyoruz
    • Sarımsak, krem, biber ve tuzu ekliyoruz
    • Ateşi kısıyoruz ve 8 dakika kadar pişiriyoruz
    • Ateşden alıp içerisine peyniri ekliyoruz ve peynir eriyinceye kadar karıştırıyoruz
    • Tekrar ateşin üzerine koyup 2 -3 dakika daha pişiriyoruz
  • Tavuk göğüslerini küçük doğruyoruz ve ve teflon tavada pişiriyoruz
  • İçerisine yıkanip temizlenip küçük kesilmiş brokoliyi ekliyoruz ve brokoli yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
  • Makarnayı suda haşlayıp süzüyoruz
  • Makarna, sos ve tavuklu brokoliyi harmanlıyoruz
  • Üzerine 2-3 çorba kasığı peynir ve keklik otu serpiştiriyoruz.
  • Afiyet olsun

Monday, January 11, 2016

HAVUCLU KEK (PEYNIR KREMALI)

Cok sevdigim bu keki cok uzun zamandır pisirmemistim.  Arkadasa giderken yapayim dedim ama tarif defterimi de kaybetmisim.  Cok uzuldum cunki bendeki tam bizim damak tadimiza hitap ediyordu.  Mecburen Google muracat ettim ve aklimda kalan malzemelere yakin bu tarifi buldum. Hindistan cevizi evde olmadigindan bu sefer kullanmadim ama bir dahaki sefere ekliyecegim.  Tadi tam oldu. Orta boy (2.6L) borcamda pisirdim. 

Bu kek gluten free un kullanarak gluten free yapilabildigi gibi yumurta yerine her yumurta icin 1 corba kasigi misir unu ve 2 corba kasigi su koyularak yumurtasiz da yapilabilir.  Muffin kalibi kullanarak muffin da olabilir.





Pastasi icin:
2 su bardagi un
2 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi karbonat
1.5 corba kasigi tarcin
1 tatli kasigi muskat (nutmeg)
1 tatli kasigi yenibahar (allspice)
1 tatli kasigi deniz tuzu
3 su bardagi ince rendelenmis havuc
1.5 su bardagi irice kiyilmis ceviz
1 su bardagi hindistan cevizi (shredded and toasted coconut)
1 su bardagi kus uzumu (raisins)
1 su bardagi seker (esmer olabilir)
1 su bardagi siviyag
4 yumurta

Kremasi:
1 su bardagi krem peynir, oda sicakliginda ( 8 ounce)
1/2 su bardagi tereyagi, oda sicakliginda
3 su bardagi pudra sekeri
2 tatli kasigi vanilla

  • Once pastasini hazirliyorsunuz.  
  • Seker ve yumurtayi kopurunceye kadar cirpiyorsunuz.  Yagi ekliyorsunuz ve diger malzemeleri yavas yavas ekleyip guzelce karistiriyorsunuz
  • Pisireceginiz kapi pasta yapismamasi icin sprayliyorsunuz
  • Firini 180 derece (350 Fahrenheit) isitiyorsunuz
  • 40 dakika kadar (veya icerisine bicak batirip cikarttiginiz zaman yapismayincaya kadar) pisiriyorsunuz.
  • Kapindan cikartmadan once iyice sogumasini bekliyorsunuz
  • Uzerinin kremasini hazirliyorsunuz.
  • Butun krema malzemelerini pasta cirpici ile krem kivamini alincaya kadar cirpiyorsunuz
  • Kekinizi krema ile kapliyorsunuz.  
  • Arzuya gore uzerini susluyorsunuz