Sunday, December 11, 2016

VEGAN, HUMUS VE NOHUTLU TATLI PATATES APARATIFI

Oldukca guzel bir tarif.  Humusu hazir aliyorum, Nohut da konserve olunca cok kolay bir tarif oluyor.


2 tatli patates
1 konserve nohut
Sarimsakli humus
Birkac kasik zetinyagi
Kucuk domates (cherry tomato)

  • Patatesleri guzelce yikayip temizliyorsunuz.  Asil tarifde kabuklari uzerinde idi ama arzu ederseniz kabuklarini soyabilirsiniz
  • Patatesleri ortadan ikiye uzunlamasina kesiyorsunuz. 
  • Firini 180 derece (350 Fehrenight) isitiyorsunuz
  • Patatesler yumusayincaya kadar pisiriyorsunuz. 45 ile 60 dakika arasi
  • Nohutu konserve kutusundan cikartip, suzu, sudan geciriyorsunuz
  • Domateslerinizi kucuk parcalara kesiyorsunuz
  • Her patates parcasininin uzerine humus, nohut ve domates koyuyorsunuz
  • Servise hazirsiniz
  • Afiyet olsun 

Saturday, December 3, 2016

MARULLU TAVUK DÜRÜM

Bu tarife dürüm mü desem dolma mı desem bilemedim.  Son zamanlarda popüler Torontoda.





500 gr tavuk kıyma

3-4 mantar
çorba kaşığı susam yağı (normal yağ da olabilir)
çorba kaşığı hoisin sos (ben kullanmadim)
çorba kaşığı teriyaki sos
çorba kaşığı soya sos
2 tatlı kaşığı sarimsak (ezilmis)
tatlı kaşığı zencefil (ezilmis)



çorba kasığı nişasta
çorba kasığı su
tuz



Marul, pilav

  • Sosu hazırlıyorsunuz
    • Teryaki sos, hoisin sos, soya sos, sarımsak ve zencefil karıstırıyorsunuz
  • Tavuk kıymayı çorba kasığı susam yağı ve sosun yarısı ile guzelce kavuruyorsunuz
  • Mantarları küçük doğrayıkıymaya ekliyorsunuz ve yumuşayıncaya kadar kavuruyorsunuz
  • çorba kaşığı nişastayı ve çorba kaşığı su ve tuzu ile sulandırıyorsunuz.  Sosun diger yarisi ile kariştırıp kıymaya ekliyorsunuz.
  • Suyunu çektiği zaman hazır demektir 
  • Pilavınızı normal pişiriyorsunuz
  • Marulları yıkıyorsunuz
  • Servis için marulun içerisine once pilav sonra tavuk kıymayı koyup afiyetle yiyorsunuz