isteataturk.com

Tuesday, August 3, 2021

PEYNIRLI PASTANE POGACASI

Cok hemde cok pogaca tarifi denedim.  Bunun yerini hic bir tanesi tutmadi.  En guzel begendigim.  Misafirlerime gozum kapali yapabildigim tek pogaca tarifi.



250 gr tereyagi (oda sicakliginda)
2 yumurta (birinin sarisi uzeri icin ayirilacak)
1 tatli kasigi tuz
1 cay fincani sut (ilik)
1 tatli kasigi seker
1 paket maya
1 tatli kasigi mahlep
Alabildigi kadar un

Ici icin beyaz peynir ve maydanoz karisimi

Uzerine susam veya corek otu
  • Mayayi seker ve ilik sutde kabartin
  • Yag, yumurta, tuz,mahlep ve unu karisitirarak yumusak bir hamur elde edin.
  • 10 - 15 dakika dinlendirin
  • Icini hazirlayin
  • Tepsinizi yagli kagit sererek hazirlayin
  • Findik buyuklugunde toplar alin ve avucunuzun icerisinde acin.
  • Bir cay kasigi icden alip top seklinde kapatin.Oval kurabiye seklinde de yapabilirsiniz. 
  • Tepsiye dizin
  • Uzerine yumurta sarisi surup corek otu veya susam serpin
  •  350 derece firinda uzeri kizarincaya kadar (25- 30 dakika) pisirin

No comments:

Post a Comment