1 paket pismis midye (benim aldigimda 30 tane midye vardi)
1 su bardağı pirinç
2 su bardagi su
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
yenibahar
1 corba kasigi dolmalik fistik
2 corba kasigi dereotu
1/2 limon suyu
- 1 paket midyeyi suda biraz kaynatiyorsunuz. Midyeler daha evvelden pismis oldugundan sadece acilmasini sagliyor. Sogumaya birakiyorsunuz
- Sogani ve dolmalik fistigi zeytinyaginda renkleri biraz degisinceye kadar kizartiyorsunuz
- Icerisine 2 su bardagi suyu ekleyip kaynama noktasina geldiginde pirinci ekleyip pilav gibi pisiriyorsunuz. Pirinclerin tam pismesi gerekiyor (15 dakika) orta isida
- En son olarak tuz, karabiber, yenibahar, dereotu ve limonu pilaviniza harmanliyorsunuz
- Midyeleri doldurup iyice sogudukdan sonra servis yapiyorsunuz
- Afiyet olsun
Harika görünüyor, eline sağlık Emel'in ve de afiyet olsun:)
ReplyDeletesevgiler
Şule'cim şu puntoları biraz büyült zor okunuyor...
Oyle yapayim degilmi Mujdecim. Gozlerimiz gormuyor artik :-). Sevgiler
DeleteMerhabalar, ukelalik olarak almayin ama midye dolmasi cig midye ile yapilir. Midye ve pirinc ayni anda piser ki lezzetleri birbirine karissin. Sevgiler, iyi gunler.
ReplyDeleteHaklisin tabii cigden piser ve cok daha lezzetli olur. Marketde cig midye bulunmasi zor oluyor. Biz boyle de idare ediyoruz. Yalanci midye dolmasi diyelim.
DeleteMerhabalar Efendim,
ReplyDeleteMidye dolmanızın çok nefis ve lezzetli bir dolma olduğu, paylaştığınız tarif ve görsel sunumlarından anlaşılıyor. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.