2 yumurta
125 gr tereyagi (1/2 cup)
5 corba kasigi (1/3 cup) irmik
1/2 cup pudra sekeri
1 tatli kasigi baking powder (kabartma tozu)
1/2 tatli kasigi vanilya
1.5 - 2 cup arasi un
Serbeti
2 cup seker (500 gr)
2 cup su
1/2 tatli kasigi limon suyu
Uzerine findik
20 sekerpare yapiyor
- Ilk once serbetini hazirladim. 2 bardak sekeri 2 bardak suya karistirip kaynamaya getirdikden sonra limon suyunu ekleyin. Orta derece isiya alip tam 20 dakika kaynatin ve isidan alin
- Yumurta, ve pudra sekerini birlikde cirpin
- Icerisine oda sicakligindaki tereyagini ekleyin
- Irmik ve vanilyayi da ekledikden sonra unu yavas yavas ekleyin. 1.5 - 2 arasi diye yazdim ama 1.5 hamurun toparlanmasi icin yetti
- Kucuk toplar yapip birazicik bastirdim
- Ortasina bir tane findik yerlestirdim
- Firini 180 dereceye isitin (350 F)
- 20-25 dakika pisirin
- Firindan cikarttikdan sonra 5 dakika dinlendirdim
- Surubu uzerine dokup uzerini bez ile kapattim. Bezi actigimda surubun hepsini cekmisti
- Cok fazla pismeyecek. 20 dakika yetti benim firinimda
- Sekerpare kabarinca findiklar uzerine cikti. Firindan cikartmadan catalla uzerlerine bastirdim :)
- Derin bir kapta pisirin ki uzerine surup dokeceginiz zaman tepsi degistirme zorunda kalmayin
- Surubu eklediginiz zaman uzerini havlu veya bez ile mutlaka kapatin
Çikolatalısı da çok güzel olur. :)) Un falan girince beni aşıyor. Aslında çok sevdiğim bir tatlıdır. İrmiğe şaşırdım ama. Eline sağlık haysiyetli bir tarif olmuş.
ReplyDeleteBenim en sevdigim tatlilardan biri. Kivamini yeni buldum. Bir dahaki sefere cikolatali denerim :))) Tesekkurler yorumuna
Delete