500 gr tavuk kıyma
3-4 mantar
2 çorba kaşığı susam yağı (normal yağ da olabilir)
3 çorba kaşığı hoisin sos (ben kullanmadim)
3 çorba kaşığı teriyaki sos
3 çorba kaşığı soya sos
2 tatlı kaşığı sarimsak (ezilmis)
1 tatlı kaşığı zencefil (ezilmis)
1 çorba kasığı nişasta
2 çorba kasığı su
tuz
Marul, pilav
- Sosu hazırlıyorsunuz
- Teryaki sos, hoisin sos, soya sos, sarımsak ve zencefil karıstırıyorsunuz
- Tavuk kıymayı 2 çorba kasığı susam yağı ve sosun yarısı ile guzelce kavuruyorsunuz
- Mantarları küçük doğrayıp kıymaya ekliyorsunuz ve yumuşayıncaya kadar kavuruyorsunuz
- 1 çorba kaşığı nişastayı ve 2 çorba kaşığı su ve tuzu ile sulandırıyorsunuz. Sosun diger yarisi ile kariştırıp kıymaya ekliyorsunuz.
- Suyunu çektiği zaman hazır demektir
- Pilavınızı normal pişiriyorsunuz
- Marulları yıkıyorsunuz
- Servis için marulun içerisine once pilav sonra tavuk kıymayı koyup afiyetle yiyorsunuz
No comments:
Post a Comment