Surubu:
1.5 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 corba kasigi limon suyu
Revani icin
3 Yumurta
1/2 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi irmik
3 corba kasigi un
1 paket vanilla (veya 1 corba kasigi vanilla suyu)
1/2 tatli kasigi Karbonat (baking soda)
1 corba kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/2 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi limon kabugu rendesi
- Surubu hazirlamak icin 1.5 su bardagi sekeri 2 su bardagi suda eritin. 5 dakika kaynatin. Icerisine limon suyunu ekleyip bir 3 dakika daha kaynatin. Buz dolabinda sogumaya birakin. Surubun soguk olmasi cok onemli.
- Firini 180 derece (350F) isitin
- Kek kismi icin once seker ile yumurtayi iyice cirpin. Yogurt ve siviyagi ilave edin ve tekrar guzelce cirpin. Diger malzemeleri de ekleyip hepsi karisincaya kadar cirpmaya devam edin
- 8x8 inch kare tepsiyi yaglayin
- Kek hamurunu tepsinize yayin
- Uzeri acik kahverengi oluncaya kadar pisirin. 25-30 dakika falan suruyor
- Kek firindan ciktikdan sonra 10 dakika dinlendirin
- Keki karelere kesin. Keskin bir bicak ile dikkatli yapmaniz gerekiyor kek kirilmasin diye
- Soguk surubu yavas yavas kekin uzerine dokun
- Buz dolabinda bir gece bekletin
- Uzerine hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz
No comments:
Post a Comment