Hamuru
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi su
2 tatli kasigi tuz
3 dolu corba kasigi margarin (Crisco)
Alabildigi kadar un
Ici
1 corba kasigi siviyag
2 orta boy sogan
500 gr. kiyma
3 corba kasigi domates salcasi
2 tatli kasigi tuz
Karabiber
Uzerine
1 yumurta sarisi
Corek otu
- Hamuru bir gun evvelden hazirlanip dolapda beklediginde daha guzel oluyor
- Siviyag, tuz, ve suyu derin bir kabin icerisinde karisitiriyorsunuz
- Unu yavas yavas ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyorsunuz
- Tahta unlanmis masada acabildiginiz buyuklukde aciyorsunuz
- Crisco margarini actiginiz hamura suruyorsunuz
- Tam ortasina bir yemek tabagi kapatiyorsunuz ve tabagin yan taraflarindan sonuna dogru kesiyorsunuz. 8 yaprakli cicek gibi oluyor.
- Tabagi kaldirip her yapragi tabak bosluguna ust uste kapatiyorsunuz.
- Uzerini strec ile kapatip buz dolabinda bekletiyorsunuz
- Icini hazirlamak icin sogani robottan geciriyorsunuz. 1 kasik siviyagda rengi degisinceye kadar kizartiyorsunuz
- Kiymayi ekleyip kavurmaya devam ediyorsunuz. Salca, tuz, karabiberi ekliyorsunuz ve suyunu cekinceye kadar pisiriyorsunuz
- Hamurdan kucuk parcalar kopartip aciyorsunuz. 4 parcaya ayiriyorsunuz. Kiymadan kenar kismina koyup sariyorsunuz.
- Kagit ile kaplanmis tepsiye diziyorsunuz
- Uzerine yumurta sarisi surup corek otu veya susam ile susluyorsunuz
- 350 derece Feh. isitilmis firinda 45 - 60 dakika arasi (uzerleri kizarincaya kadar) pisiriyorsunuz
No comments:
Post a Comment