Duduklu ve instant pot hayati cok kolaylastiriyor. Normalde saatlerce pisen seyler sadece dakikalar suruyor. En guzelide basinda bekleyip karistirayim derdiniz de yok.
1 su bardagi bugday
1/4 su bardagi pirinc
1/2 su bardagi nohut
1/2 su bardagi kuru fasulye (beyaz)
50 gr. (Yaklasik 10 tane) kuru kayisi (ince kiyilmis)
50 gr. (Yaklasik 12 tane) kuru incir (ince kiyilmis)
1/2 su bardagi kuru uzum
1.5 su bardagi seker
1 portakalin kabugu (yikanip kalin taraf ile rendelenmis)
1 tatli kasigi vanilya
1 tatli kasigi vanilya
Uzerine: hindistan cevizi, nar taneleri, tarcin, ceviz ici
- Asure aslinda zor degil ama bir gece evvelinden baslanmasi gerekiyor.
- Bir gece evvelinden nohut ve fasulyeyi suda bekletiyorsunuz
- Pisirmeye baslayacaginiz zaman bugdayi suda bekletmeye baslayin
- Nohut ve fasulyeyi instant pota koyup uzerine 4 su bardagi su koyun ve 25 dakika pisirin. Instant pot in havasini hemen cikartin ki cok fazla yumusamasinlar.
- Pismis nohut ve fasulyeleri suzun ve beklemeye alin
- Bugdayi suzun instant pota koyun. Pirinci yikayip ekleyin. 4 su bardagi su (bugday icin 1:4 oraninda su gerekiyor) ekleyip 30 dakika pisirin. Instant pot fisini cekin kendi kendine acilsin.
- Pismis bugdaya 3 su bardagi daha su ekleyin.
- Geri kalan butun malzemeleri bugdaya ekleyin (Seker, incir, kayisi, uzum, portakal kabugu).
- Instant pot saute programinda veya duduklu acik olarak veya baska bir tencereye alarak ocak uzerinde 10 dakika pisirin
- Nohut ve fasulyeleri ekleyin 1 dakika kaynatin
- Son olarak vanilya ekleyin.
- Asure bekledikce koyulasir. O zaman kaynar su ilave ederek arzu ettiginiz kivama getirebilirsiniz.
- Uzerine hindistan cevizi, ceviz, tarcin ve nane taneleri koyarak susleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment