1/2 su bardagi tuzsuz ve oda sicakliginda tereyagi
1/2 su bardagi seker
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilla ekstresi (vanilla extract)
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 su bardagi recel (ben cilek kullandim)
1 su bardagi pudra sekeri
3 corba kasigi sicak su
1/4 tatli kasigi badem ekstresi (almond extract)
1/2 cup kiraz sekerlemesi (candied cherry)
(12 tane)
- Tereyagini krem haline gelinceye kadar cirpiyorsunuz
- Sekeri ekleyip iyice krem olarak sekeri yediriyorsunuz
- Yumurta ve vanilyayi ekliyorsunuz
- Kabartma tozu ve unu ilave ediyorsunuz ve sert bir hamur elde ediyorsunuz
- Biraz unlanmis tahta uzerinde aciyorsunuz (3 mm kalinliginda)
- Bardak (5 cm capinda) ile yuvarlaklar kesiyorsunuz
- Yagli kagitla kapli tepsinize diziyorsunuz
- 180 derece (350 F) isitilmis firinda 10 dak veya kenarlari biraz sertlesinceye kadar pisiriyorsunuz
- Iyice sogutuyorsunuz
- Kirazlari yariya bolup biraz kurumasini bekliyorsunuz. Kuru olmazsa suyu akip uzerini pembelestiriyor.
- Uzerine pudra sekeri, badem ekstresi ve sicak su ile kremasini haziliyorsunuz
- Kurabiyelerin bir tanesine 1 tatli kasigi recel koyup ikinciyi uzerine kapatiyorsunuz
- Hepsi bittikden sonra kremasini uzerine suruyorsunuz
- Ortalarina kiraz koyup kremasi soguyup koyulastikdan sonra servis yapiyorsunuz.
- Afiyet olsun
Merhabalar Sulemmutfak.
ReplyDeleteEskiden yorumlarımızı okuyup yayınlıyordun. Şimdi yorumlarımızı görüp görmediğinizi bile bilmiyoruz. Size başka türlü de ulaşamadığımız için, yorumlarımızı yazıp bekliyoruz. İnşAllah blog sayfanızla ilgili bir teknik sıkıntınız yoktur. Yorumları görebilmeniz için, kumanda panelinden girip yorumlar kısmından denetleme bekleyen yorumlar linkini tıklamanız yeterli.
Selam ve dualarımla.