1 su bardagi pirinc
1/2 su bardagi sehriye
2 su bardagi haslanmis nohut (Ben 1 buyuk boy konserve kullandim 540 ml)
3 tavuk bacagi haslanmis
2 corba kasigi tereyagi
3 corba kasigi zeytinyagi
tuz
karabiber
- Tavuklari haslayip sogumaya birakin
- Pirincleri yikayip uzerini bir parmak gececek kadar sicak suda islayin
- Tavuklarin derisini suzun ve ufak parcalara ayirin
- Nohutunuzu haslayin. Eger benim gibi konserve kullanacaksaniz suyunu suzup yikayin
- Pisirmeye hazir oldugunuz zaman tavuk suyunu pilavda kullanmak icin suzun ki icerisindeki deri parcalari kalmasin
- Pirincin suyunu da iyice suzun
- Tencerenize zeytinyagini ve sehriyeyi ekleyin. Sehriye rengini degistirinceye kadar kavurun
- Pirinci tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tereyagini ekleyin ve pirincler tane tane oluncaya kadar kavurun. Renginden hazir oldugunu anlayacaksiniz
- Uzerine 2 su bardagi tavuk suyunu, nohut, tavuk, tuz ve karabiber ekleyip karistirin
- Cok kisik atesde suyunu iyice cekinceye kadar pisirin
- Altini kapattikdan sonra 20 dakika dinlendirin
- Afiyet olsun
guzel paylaşım olmuş,
ReplyDeleteev taşıma kolisi,
kolici,
taşınma kolisi,
ucuz koli,
koli satan yerler,
60x40x40 cm Çift Oluklu Koli
arşiv klasör kolisi,
ev taşıma kolisi,
kolici,
ucuz koli,
koli satan yerler,
60x40x40 cm Çift Oluklu Koli,koli satın al,
dispenser havlu,
karton bardak