1 su bardagi glutensiz un
1/2 tatli kasigi sivi vanilla
1/2 tatli kasigi balkabagi baharatlari (pumkin pie spice)
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 tatli kasigi karbonat (baking soda)
1/4 tatli kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/4 su bardagi oda sicakliginda tereyagi
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 egg replacement yani yumurta yerine gececek birsey (1 ck nisastayi 3 ck su ile karistirabilirsiniz)
3 dolu corba kasigi bal kabagi puresi
1/2 su bardagi cikolata damlalari
Uzerine
3 corba kasigi pudra sekeri
1 corba kasigi sut
12 tane icin
- Un ve cikolatalar haric butun malzemeleri bir guzel karistiriyorsunuz
- Unu yavas yavas ekleyim ele yapismayan bir hamur elde ediyorsunuz
- Cikolatalari da ekleyim yoguruyorsunuz
- 350 derece firinda 9-11 dak pisiriyorsunuz
- Sogudukdan sonra uzerine sus olarak pudra sekeri ve sutu karistirarak yaptidiginiz sosdan dokuyorsunuz
Puf noktasi: Balkabagi baharati (pumpkin spice) evde yapabilirsiniz:
1 tatli kasigi tarcin (Cinnamon)
1 tatli kasigi ogutulmus zencefil (Ground Ginger)
1/4 tatli kasigi yenibahar (allspice)
1/4 tatli kasigi ogutulmus karanfil (ground cloves)
1/8 tatli kasigi ogutulmus muskat (Ground nutmeg)
bunlar denemeyi hakediyor bence :)) elinize saglık
ReplyDelete