2/3 su bardagi glutensiz un
1/2 su bardagi misir unu (yellow cornmeal)
2/3 su bardagi krema veya cok yagli sut
3 corba kasigi bal
1 egg replacement yani yumurta yerine gececek birsey (1 corba kasigi nisastaya 3 corba kasigi su karisimi)
1 tatli kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/4 tatli kasigi karbonat (baking soda)
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi zeytinyagi
1/2 su bardagi sut
6 buyuk muffin
- Misir unu, glutensiz unu bir kapta karistirin
- 2/3 su bardagi kremayi un karisimi ile karistirin. Putur putur oluyor. Elinizden geldigi kadar ince olmasini saglayin. Ben catalla ezdim
- Uzerini bezle kapatip 2-3 saat dinlendirin
- Yumurta replacement, sut, bal, zeytinyagi, tuz, karbonat, kabartma tozu ve unu cirpin. Kek kivaminda sivi ve puruzsuz bir karisim olsun. Yuksek hizda 1-2 dakika
- 6 buyuk mufin tepsini guzelce yaglayin yapismamasi icin
- 350 dereceye Feh. (180 celc.) isitilmis firinda 20 dakika pisirin
Merhabalar.
ReplyDeleteHala size yazılan yorumları göremediğinize inanıyorum. Belki benden başka da artık kimse sayfanıza yorum yazmıyordur.
Saygılar.