Saturday, January 17, 2015

PUDDINGLI TOPLAR

Bu tarif takipcisi oldugum Ugurbocegim Mutfagindan link:  http://www.ugurbocegimmutfagi.com.  Degisik ulkelerde yasadigimiz icin paketlerin ayni boyda olmayabilir onun icin tarifi buradaki paketlere gore yaziyorum.  Cok kolay bir tarife benziyor aslinda ama toplar yapma bolumunu biraz mesgaleli buldum.  Ancak, cok sayida ciktiginda buzluga kaldirdim ve birkac kez misafire ikram edebildigimi goz onunde tutarsam ugrasmaya degedi :-).   Herkes tarafindan cok begenildi.  Tavsiye ediyorum.

  • 1 paket kakaolu puding - instant degil (49 gr olani).  
  • 2 su bardağı (500 ml.) sut
  • 1 paket petibör biskuvi (200 gr - 250 gr)
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
  • 1 kase hindistan cevizi

  • Jello pudding pisirilen tipini aldim ve arkasindaki tarife gore 2 su bardagi sut ile pisirdim.
  • Bisküvileri rondodan geçirin.
  • Ilinmis puding ile biskuvileri karistirdim.  Kivami elinizde yuvarlayabilecek gibi olmali
  • Findik ekleyin
  • Elinizi biraz islatarak kucuk toplar yapin ve hindistan cevizine bulayin
  • Buzdolabinda birkac saat sogutun
  1. Nasil dondurdum:  Birbirlerine yapismasini onlemek icin once tek sira halinde doldurdum.  Sonra derin bir kaba aldim.  Buzlukdan cikarttikdan sonra yine tek sira halinde tabaga aldim.