isteataturk.com

Sunday, June 9, 2013

TORONTODAN ANA VATANA DESTEK

Burasi bir yemek blogu aslinda ama farkina vardimki son zamanlarda yemekden baska herseyi paylasmisim.  Mutfak nede olsa ev hayatinin orta noktasi.  Her konusma, dert, keder oldugu gibi iyi gunler ve neselerde orada paylasildigi icin bir tane daha ekliyorum.

Turkiyeden Kanadaya goc ettigimizde 16 yasinda idim.  Sizler kadar icinde olmadim ve eminim guncel konulara ve sorunlara da o kadar hakim degilimdir.  Ancak, baris icinde baslayan protestoya polisin asiri tepkisi, gaz bombalari, insanlarin canlarindan olmasi ve en onemlisi de oylar ile iktidara gelmis olan hukumetin olaylara kayitsiz kalmasi dogru degil diye dusunuyorum.  Dunyada herkes fikir sahibi olmali, onlari korkmadan soyliyebilmeli ve tartisabilmeli. 

Iste Toronto Turk toplumunun demokrasiye olan desteginin resmi.  Pankartlarla, muzikle, horonlarla ve sloganlarla.  Bu ikinci destek.  Gecen hafta sonu da olmus ve cok daha buyuk bir kalabalikla.  Bir grup Ottowa elciligine kadar da gitmis.

Toronto polisinin tepkisi ne idi biliyormusunuz?  Karsi kaldirimdan izledi.  Kalabalik da degildi.  Saydim 6 polis ve de sadece bisikletli.

Butun bu olaylarin sonu iyi olur insallah!

10 comments:

  1. bizde on yılda çok şey değişti, hele dün iyice gördük ki milleti birbirine düşürmeye çalışan bir seçilmiş var başımızda, sonumuz hayırlı olsun umarım...sevgiler...

    ReplyDelete
  2. vaaay Toronto'lu çapulcular:)))))))Şule'ciğim acılı gününde bile bu yazıyı yazarak hassasiyetini gösterdin, blogun yemek blogu olması, KEDİ blogu olması, moda blogu olması o blogda yemek, kedi, günün modası çizmeler dışında tek satır yazılmayacak anlamına gelmediği gibi, böyle bir ŞART da yok:))blog kendimizin o an neyi yazmak istersek yazarız, yemek blogu oluruz ama o gün 23 nisandır iki satır23 nisanı kutlasak kim ne karışır? ben de Bücürük yani KEDİ için blog açtım ama arada yemek tarifi de veriyorum, kedimi de fotoğraflıyorum, bolbol da siyasi yazılar yazıyorum. Ben bir ara bir yazı yazmıştım insanlar yanlış anladı beni. Ben kimseye illa siyasi yazı yazın demedim, diyemem böyle bir hakkım yok, haddimi bilirim. Sadece işte şu an senin yaptığın gibi önemli bir şey olunca es geçmemelerini duymaya, görmeye ihtiyacım olduğunu söylemek istemiştim, okuyayım ki yalnız değiliz diyeyim. O gün yazar, ertesi gün yine zeytinyağlı dolmasının tarifini verir ya da blogu sinema bloguysa o gün 19 mayısı kutlar, ertesi gün Titanik filmini anlatır. Engel değil ki...neyse sanırım artık beni herkes anladı:))
    Toronto'lu tüm çapulculara selam:)
    sevgilerimle

    ReplyDelete
  3. Mujdecigim, hakikaten acili gunlerdeyim. Bu dayanismaya katkim olmasini babamin da isteyecegini dusundugumden yapiyorum. Kendisi bir askerdi, Kibris savasinda yer aldi ve cok buyuk bir vatanseverdi ve bizi de oyle yetistirdi. Katilim yapmazsak kizardi diye dusundum. Sevgiler

    ReplyDelete
  4. Şule'cim ben tarafsızlığımı koruma adına birşey yazmıyorum ancak her buz dağının bir su yüzünde birde su altında parçası vardır diyorum..

    Canım, babacığının acısı dinmez ama , az da olsa toparlanmana sevindim.Eşin Jim'in sana desteği çok oldu belli..Ve oradaki güzel, dost arkadaşlarının.. Kendine iyi bak, sevgiler canım..

    ReplyDelete
  5. Cok sagol Vuslatcigim. Toparlanmak icin kendimi baska seylerle mesgul tutma yontemini deniyorum. Baska carem de yok zaten. Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. Sule..iyiydi iyiydi onca bagirma cagirma ve yedigimiz ruzgar sonucundanmi yoksa yaslilik emarelerimi bilmem suan hasta olup yatakta yatsamda:)) yinede Turkiyeye ve oradaki direniscilere bizde yaninizdayiz demekten cok mutlu oldum- olduk..gorevimizdi..

    ReplyDelete
  7. Oralardan destek var ama burada ben olaylara kayıtsızım diyebilen insanlar var ne yazık ki. Ama öte taraftan çığ gibi büyüyen haksızlıklara isyan eden halkı görünce insanın içi rahatlıyor. Orada 6 polis vardı diyorsun ya eğer 60 polis olsaydı olay çıkabilirdi. Destekleriniz için Türk halkı adına teşekkür ediyoruz.

    ReplyDelete
  8. Merhabalar Sulemmutfak.

    Kanada'da olmayı ve oradan Ana Vatan'a destek olmayı ben de çok isterdim.

    Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. İki haftadır blog sayfamda değildim.

    ReplyDelete
  9. Duyarlılığın için ne kadar çok mutlu oldum canım ayrıca yokluğumu farketmenden dolayı duygulandım çok teşekkürler
    Bu olayların bitmesini bekledim ama netice çok üzücü bitmesine çok tepkiliyim sonu böyle olmamalıydı.Tıpkı bir sineme salonundan başrol oyuncunun sevgilisine kavuşamamasından dolayı üzgün çıkmış morali bozuk bir seyirci gibiyim.O yüzden kendime gelemedim eh şu aralar birde okullar kapandı ramazan gelmeden nereye gitsek telaşı başladı ,dönmek için sabırsızlanıyorum ama biraz moral topladıktan sonra.Orada da destek vermeniz ne güzel bir şey canım öptüm

    ReplyDelete
  10. Uzaklardan da olsa duyarlı postunuz için teşekkür ederiz. Aydınlık güneşli günlerin yakında doğması dileklerimle selam, sevgiler Kanada'ya...

    ReplyDelete