1/2 kilo taze barbunya ici
1 orta boy sogan
2 dis sarimsak
1 orta boy patates
1 orta boy havuc
2 orta boy domates
1 corba kasigi domates salcasi
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi toz seker
4 su bardagi kaynar su
Tuz
Uzerine kiyilmis maydanoz ve kesilmis limon
- Barbunyalarin iclerini 25 dakika kadar bol suda haslayin ve suzun
- 1/2 su bardagi zeytinyagina ince kiyilmis sogan, kucuk kesilmis havuc ve soyulup kucuk kesilmis patatesi ekleyip biraz kizartin
- 2 dis sarimsagi, rendelenmis domatesi, ve barbunyalari ekleyip karistirin
- Sicak suda eritilmis seker ve domates salcasini ekleyin.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyip dusuk isida barbunyalar yumusayincaya kadar pisirin.
- Uzerini ince kiyilmis maydonoz ile susleyin
- Servis yaparken yanina limonunu ekleyin. Bence bu yemege tadini veren limon.
- Afiyet olsun
Bende barbunyayı buzluğa atanlardanım tazesi çok güzel oluyor ayrıca barbunyanız da nefis olmuş yanına pilav ister elinize sağlık
ReplyDeleteSezgincigim, bu kis barbunya yemek icin sendeyiz o zaman :-). Tesekkurler ziyaretinge. Sevgiler
DeleteMerhabalar.
ReplyDeleteEfendim, elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Gerçekten çok güzel ve lezzetli görünüyor. Barbunya sevenlere duyurulur öyle değil mi?
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.
Tesekkurler Recep bey. Hayirli gunler.
DeleteBende cook severim ama yaninda taze ekmekle malum:)) gecenlerde bendede vardi..afiyetler olsun sekercim..
ReplyDeleteEkmeksiz olmaz tabii ki Emelcim. Opuyorum
Deletemerhabalar,bu arada takipcinizim barbunyayi cok severim ama sizin yaptiginiz bu kadar mi güzel olur en kisa zamanda tarifinizi deneyecegim sevgilerimi birakiyorum banada beklerim seegiler♥
ReplyDeleteTesekkur ederim gugu. En kisa zamanda ziyaretine gelecegim. Sevgiler
DeleteTam yaz yemeği :)Yaza çok yakışan bir yemek.Bloğunuzu takibe aldım .Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı lezzetleri keşfediyorum.Sevgiler :)
ReplyDeleteTesekkurler Busra Kahveci. En kisa zamanda ziyaretinize gelecegim. Sevgiler
DeleteÜniversite öğrencisi olarak blogunuzu takibe aldım , bir kaç tarif denicem bakalım :)
ReplyDeleteTesekkur ederim Garip Adam. Insallah guzel olur yemeklerin. Benim kizimda universiteli. O da benim blogdan aliyor sevdigi tarifleri
DeleteŞule'ciğim, barbunyayı o kadar çok severim ki, tıka basa yesem de doyduğumu anlamam. Bende tazesini seviyorum. Bolca koydum buzluğa. Yanında da sıcacık ekmek, turşu...
ReplyDeleteEllerine sağlık.
Sevgiler canım...
Merhaba Heyyficigim. Seninde ellerine saglik. Kisin bol bol yaparsin. Ben buzluga atamadim onun icin bu kis sendeyim taze barbunya icin. Sevgiler.
DeleteŞulecim ellerine sağlık, bende buzluğa attım 1-2 kilo kadar. Gel ben sana bol bol yaparım tatlım. Uzun bir ara verdiğimden yazlık evi satman ile ilgili yazını bu gün gördüm. Ne kadar hüzün verici olmuş. Keşke ben alaydım da yılda 1 ay boşaltıp sana tahsis edeydim anılarını tekrar yaşa diye. Ne iyi olurdu. Canım benim Türkiyede akrabalarının ötesinde bak sonradan edindiğin arkadaşların ve sana açık kapıların var unutma. Seve seve misafir eder seve seve istediklerini pişirir ikram ederim. Canımsın. Çok öptüm..
ReplyDeleteMerhabalar.
ReplyDeleteMalum Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar; tüm sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.
Bizleri Allah'a yaklaştıracak olan kurbanınızın da hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.
Elinize sağlık En sevdiğim sebzelerdendir.Kışın da kurusundan yaparım .Çok leziz görünüyor afiyet olsun sevgilerimle..
ReplyDeleteEn sevdiğim zeytinyağlı yemektir. Sen de malzemeler açısından süper yapmışsın. Ellerine sağlık.
ReplyDeleteharika gozukuyor:)
ReplyDeletezamaninda gorseydim bir tabak isterdimmmmm
sevgiler size