Wednesday, September 18, 2013

TAZE BARBUNYA

Barbunya yi cok severim. Genelde kurudan pisiriyorum ama son gunlerde blog arkadaslarimizin heyecanla taze barbunya mevsimi demeleri ve en cokda buzluga koyarak kis icin saklamalari bana motivasyon oldu.  Dun markette gorunce hemen aldim.  Tabii ki taze barbunyanin tadi kurusundan cok daha guzel.



1/2 kilo taze barbunya ici
1 orta boy sogan
2 dis sarimsak
1 orta boy patates
1 orta boy havuc
2 orta boy domates
1 corba kasigi domates salcasi
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi toz seker
4 su bardagi kaynar su
Tuz
Uzerine kiyilmis maydanoz ve kesilmis limon


  • Barbunyalarin iclerini 25 dakika kadar bol suda haslayin ve suzun
  • 1/2 su bardagi zeytinyagina ince kiyilmis sogan, kucuk kesilmis havuc ve soyulup kucuk kesilmis patatesi ekleyip biraz kizartin
  • 2 dis sarimsagi, rendelenmis domatesi, ve barbunyalari ekleyip karistirin
  • Sicak suda eritilmis seker ve domates salcasini ekleyin. 
  • Suyunu ve tuzunu da ekleyip dusuk isida barbunyalar yumusayincaya kadar pisirin.
  • Uzerini ince kiyilmis maydonoz ile susleyin
  • Servis yaparken yanina limonunu ekleyin.  Bence bu yemege tadini veren limon.
  • Afiyet olsun


19 comments:

  1. Bende barbunyayı buzluğa atanlardanım tazesi çok güzel oluyor ayrıca barbunyanız da nefis olmuş yanına pilav ister elinize sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sezgincigim, bu kis barbunya yemek icin sendeyiz o zaman :-). Tesekkurler ziyaretinge. Sevgiler

      Delete
  2. Merhabalar.

    Efendim, elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Gerçekten çok güzel ve lezzetli görünüyor. Barbunya sevenlere duyurulur öyle değil mi?

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    ReplyDelete
  3. Bende cook severim ama yaninda taze ekmekle malum:)) gecenlerde bendede vardi..afiyetler olsun sekercim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekmeksiz olmaz tabii ki Emelcim. Opuyorum

      Delete
  4. merhabalar,bu arada takipcinizim barbunyayi cok severim ama sizin yaptiginiz bu kadar mi güzel olur en kisa zamanda tarifinizi deneyecegim sevgilerimi birakiyorum banada beklerim seegiler♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim gugu. En kisa zamanda ziyaretine gelecegim. Sevgiler

      Delete
  5. Tam yaz yemeği :)Yaza çok yakışan bir yemek.Bloğunuzu takibe aldım .Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı lezzetleri keşfediyorum.Sevgiler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Busra Kahveci. En kisa zamanda ziyaretinize gelecegim. Sevgiler

      Delete
  6. Üniversite öğrencisi olarak blogunuzu takibe aldım , bir kaç tarif denicem bakalım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Garip Adam. Insallah guzel olur yemeklerin. Benim kizimda universiteli. O da benim blogdan aliyor sevdigi tarifleri

      Delete
  7. Şule'ciğim, barbunyayı o kadar çok severim ki, tıka basa yesem de doyduğumu anlamam. Bende tazesini seviyorum. Bolca koydum buzluğa. Yanında da sıcacık ekmek, turşu...
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler canım...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Heyyficigim. Seninde ellerine saglik. Kisin bol bol yaparsin. Ben buzluga atamadim onun icin bu kis sendeyim taze barbunya icin. Sevgiler.

      Delete
  8. Şulecim ellerine sağlık, bende buzluğa attım 1-2 kilo kadar. Gel ben sana bol bol yaparım tatlım. Uzun bir ara verdiğimden yazlık evi satman ile ilgili yazını bu gün gördüm. Ne kadar hüzün verici olmuş. Keşke ben alaydım da yılda 1 ay boşaltıp sana tahsis edeydim anılarını tekrar yaşa diye. Ne iyi olurdu. Canım benim Türkiyede akrabalarının ötesinde bak sonradan edindiğin arkadaşların ve sana açık kapıların var unutma. Seve seve misafir eder seve seve istediklerini pişirir ikram ederim. Canımsın. Çok öptüm..

    ReplyDelete
  9. Merhabalar.

    Malum Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar; tüm sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

    Bizleri Allah'a yaklaştıracak olan kurbanınızın da hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    ReplyDelete
  10. Elinize sağlık En sevdiğim sebzelerdendir.Kışın da kurusundan yaparım .Çok leziz görünüyor afiyet olsun sevgilerimle..

    ReplyDelete
  11. En sevdiğim zeytinyağlı yemektir. Sen de malzemeler açısından süper yapmışsın. Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  12. harika gozukuyor:)
    zamaninda gorseydim bir tabak isterdimmmmm
    sevgiler size

    ReplyDelete