Saturday, October 18, 2014

SUTLU IRMIK TATLISI

Bu tarif eminimki herkesde vardir.  Hem hafif, hem pratik.  En guzel tarafi ise degisik sekilde suslenebiliyor olmasi.  Ornegin sekilli kaplara dokulebilir, toplar halinde yapilabilir hatta icerisine buskivi veya muz eklenebilir.  Bugunku tarifimiz taban tarifi.  Uzerini tarcin ve ceviz ile susledim o kadar.


1 litre sut
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi irmik
1 yumurtanin sarisi
vanilya
1 tatli kasigi tereyagi
Uzerine: tarcin ve ceviz

  • Soguk sute seker ve irmigi ilave edip guzelce karistiriyorsunuz
  • Kaynamaya basladigi zaman atesi kisip karistira karistira pisiriyorsunuz
  • Kaynarken goz goz olmaya basladiginda yumurtanin sarisini cirpip icerisine biraz karisimdan da ekleyip tencereye dokuyorsunuz
  •  Vanilya ve tereyagini da ekleyip bir tasim daha kaynatiyorsunuz ve isidan aliyorsunuz
  • Borcami soguk su ile islattikdan sonra muhallebinizi icine dokuyorsunuz
  • Buz dolabinda birkac saat sogutuyorsunuz.  Bir gun evvelinden yapilirsa daha guzel oluyor ama sogudukdan sonra uzerini kapatmayi unutmayin
  • Servis yapmadan once uzerini tarcin ve ceviz ile susleyebilirsiniz