Tuesday, December 30, 2014

FIRINDA BRUKSEL LAHANA

Bu hafta Bruksel Lahanayi Festigan da gordugum tarifi denemek icin almistim.  Ancak cocuklarin tatilden dolayi eve gelmesi, kardesimin aniden bizde geliyoruz demesi uzerine menude degisiklikler yapmak zorunda kaldim ve bizim Bruksel lahana yemegin yanina garnitur olmak zorunda kaldi.  Kolaymi kolay bir tarif.  Bizde begenildi.



1 kg. Bruksel Lahana
2 dis sarimsak
3 corba kasigi zeytinyagi
1 su bardagi ceviz
tuz ve karabiber
1 corba kasigi balsamik sirke (ben kullanmadim)
  • Firini 200 dereceye (400 F) isitiyorsunuz
  • Bruksel lahanayi temizleyip, yikayip ortadan kesiyorsunuz
  • Diger butun malzemeleri karistirip bruksel lahanasi ile harmanliyorsunuz
  • Yaglanmis tepsiye kesik taraflari alta gelmek uzere diziyorsunuz
  • Firinda 25-30 dakika (kizarip yumusayincaya kadar) pisiriyorsunuz
  • Servis tabagina alip servis yapiyorsunuz