1 kg. Bruksel Lahana
2 dis sarimsak
3 corba kasigi zeytinyagi
1 su bardagi ceviz
tuz ve karabiber
1 corba kasigi balsamik sirke (ben kullanmadim)
- Firini 200 dereceye (400 F) isitiyorsunuz
- Bruksel lahanayi temizleyip, yikayip ortadan kesiyorsunuz
- Diger butun malzemeleri karistirip bruksel lahanasi ile harmanliyorsunuz
- Yaglanmis tepsiye kesik taraflari alta gelmek uzere diziyorsunuz
- Firinda 25-30 dakika (kizarip yumusayincaya kadar) pisiriyorsunuz
- Servis tabagina alip servis yapiyorsunuz
Şulem ne güzel ve pratik bir yemek. Et yanında da çok şık olur değil mi? Ellerine sağlık cancağızım. Mutlu yıllar;))
ReplyDeleteHerseyin yanina yakisiyor aslinda. Ben Hindinin yaninda servis yaptim. Mutlu yillar canim.
DeleteElinize sağlık salata gibi lezzetli bir garnitür olmuş, yeni yılınız kutlu olsun sevgiler...
ReplyDeleteTesekkurler Ozgen. Iyi seneler.
Deletehiç duymamıştım hafif bir tarif olmalı, eline sağlık Şule'm, bu aralar yoksun özlettin haberin olsun:)
ReplyDeleteMutlu yıllar
Hafif oldu Mujdecim. Cok Saglikli bir sebze ama cok kimse sevmiyor. Bir otelde yedigimde cok begenmistim. O tarifi tutturmaya calisiyorum. Henuz onu yakalayamadim ama bu tarif de guzel. Bu aralar hayat biraz mesgul oldugundan kendi blogumla ugrasamiyorum ama sizinkilere ugruyorum ama yorumu da nadir birakiyorum. Mutlu yillar canim. Sevgiler
DeleteŞulem uzak diyarlardaki yakın dostlarımdan canım senin de dediğin gibi hayat bizi çok meşgul ettiğinden bazen birbirimizi ihmal ediyor gibi görünsekte artık kalplerde isimlerimiz çakılı yıllar bizi eskitse bile arkadaşlıklarımızı eksiltemeyecek ben buna inanıyorum aylarca yazışmasakda kaldığımız yerden hiç ayrılmamışcasına devam edeceğimizi biliyorum bu duygu ve huzur ile yeni yılını kutluyorum. Sağlıklı nice yıllar dilerim. Sevgiyle sarıldım ayrıca garnitür tarifin için ellerine sağlık. Çok öptüm..
ReplyDeleteCook haklisin Vuslatim. Birbirimizi dunyanin taa obur ucundan bulabilmis oldugu muzda ne kadar sansliyiz. Sanada Saglikli, mutlu, basarili ve bereketli bir sene diliyorum. Kocamin sarildimmmm.
Deletegüzel bir tarif brüksel lahanasını çok sevmesem de umarım bu tarifi deneyeceğim
ReplyDeletehttps://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw
http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/
Hosgeldin evin tek kizi Mona. Tavsiye ediyorum. Senin blogunu da ziyaret edecegim. Tesekkurler yorumun icin
DeleteHarika olmus. Benim kizlar yemese de ben yapiyorum ara sira. Bu haliyle de enfes olmustur. Ellerine saglik.
ReplyDeleteTesekkurler Arnavut cigercim..
Deletemerhaba sizi takipteyim bende bloğuma beklerim sevgiler:)
ReplyDeleteHosgeldin Recelim. Blogunu ziyarete edecegim. Sevgiler
DeleteValla böyle de deneyeceğim. Kimse sevmez bu sebzeyi diyordum ama ara sıra da olsa seven çıkıyor. Mevsimi madem deneyelim. Eline sağlık.
ReplyDelete