Friday, March 20, 2015

MIDYE DOLMASI

Midye dolmasi tarifi arkadasimis Dost bahcesinden lezzetlerden.  O kendi bloguna yazmadi ama bizim icin pisirdiginden ondan ogrenmis olduk.  Benim kucuk kizim ilk defa birkac hafta evvel denedi.  Gluten free yemek yapmaya calistigimdan onun sevdigi degisik seyleri menumuze ekledik.  Ilk defa denedim.  Yapilisi da kolay geldi



1 paket pismis midye (benim aldigimda 30 tane midye vardi)
su bardağı pirinç
2 su bardagi su
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
yenibahar
1 corba kasigi dolmalik fistik
2 corba kasigi dereotu
1/2 limon suyu
  • 1 paket midyeyi suda biraz kaynatiyorsunuz.  Midyeler daha evvelden pismis oldugundan sadece acilmasini sagliyor. Sogumaya birakiyorsunuz
  • Sogani ve dolmalik fistigi zeytinyaginda renkleri biraz degisinceye kadar kizartiyorsunuz
  • Icerisine 2 su bardagi suyu ekleyip kaynama noktasina geldiginde pirinci ekleyip pilav gibi pisiriyorsunuz.  Pirinclerin tam pismesi gerekiyor (15 dakika) orta isida
  • En son olarak tuz, karabiber, yenibahar, dereotu ve limonu pilaviniza harmanliyorsunuz
  • Midyeleri doldurup iyice sogudukdan sonra servis yapiyorsunuz
  • Afiyet olsun

6 comments:

  1. Harika görünüyor, eline sağlık Emel'in ve de afiyet olsun:)
    sevgiler

    Şule'cim şu puntoları biraz büyült zor okunuyor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oyle yapayim degilmi Mujdecim. Gozlerimiz gormuyor artik :-). Sevgiler

      Delete
  2. Merhabalar, ukelalik olarak almayin ama midye dolmasi cig midye ile yapilir. Midye ve pirinc ayni anda piser ki lezzetleri birbirine karissin. Sevgiler, iyi gunler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisin tabii cigden piser ve cok daha lezzetli olur. Marketde cig midye bulunmasi zor oluyor. Biz boyle de idare ediyoruz. Yalanci midye dolmasi diyelim.

      Delete
  3. Merhaba sizi yeni keşfettim, takipteyim bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  4. Merhabalar Efendim,

    Midye dolmanızın çok nefis ve lezzetli bir dolma olduğu, paylaştığınız tarif ve görsel sunumlarından anlaşılıyor. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    ReplyDelete