isteataturk.com

Thursday, March 2, 2017

HARDALLI, CEVIZLI SOMON BALIGI

Oyle uzun zamandır ugramamisimki buraya blogspot degisiklikler yapmis farkinda bile degilim.  Cok mesgul bir donemde idik.  Cok sukurki basari ile o donemi atlattik.  

Bizim evde balik pek sevilmez.  Aslinda sevilir de Kanadanin baliklari taze olmadigindan tatsiz oldugu icin sevilmez.  O yuzden de baligin tadini artiracak baska malzemeler aranir hep.  Bu tarifde bal, hardal ve ceviz var.  Yapimi cok kolay.  Tadi guzel.  Bizde sevildi. Tekrar yapilabilecek tariflere eklendigi icin buraya da yaziliyor.



3-4 filet somon baligi
3 corba kasigi bal
1.5 corba kasigi hardal
1/2 su bardagi irice dovulmus ceviz
tuz, karabiber, kekik

  • Bal ve hardali karistirip buz dolabinda yarim saat bekletiyorsunuz
  • Baliklari yikayip kuruluyorsunuz ve tuz, karabiber, kekik serpiyorsunuz
  • Pisireceginiz tepsiyi firin kagidi ile kapliyorsunuz 
  • Baliklari tepsiye diziyorsunuz ve uzerlerini bal, hardal karisimi suruyorsunuz
  • Baliklarin ustunu ceviz ile kapliyorsunuz.  Kasik ile biraz bastirabilirsiniz
  • Firini 204 (Fahrenheit 400) dereceye isitiyorsunuz
  • 15 - 20 dakika pisiriyorsunuz
  • Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment