Saturday, March 24, 2018

ASURE (DUDUKLU VEYA INSTANT POT)

Duduklu ve instant pot hayati cok kolaylastiriyor.  Normalde saatlerce pisen seyler sadece dakikalar suruyor.  En guzelide basinda bekleyip karistirayim derdiniz de yok.



1 su bardagi bugday
1/4 su bardagi pirinc
1/2 su bardagi nohut
1/2 su bardagi kuru fasulye (beyaz)
50 gr. (Yaklasik 10 tane) kuru kayisi (ince kiyilmis)
50 gr. (Yaklasik 12 tane) kuru incir (ince kiyilmis)
1/2 su bardagi kuru uzum
1.5 su bardagi seker
1 portakalin kabugu (yikanip kalin taraf ile rendelenmis)
1 tatli kasigi vanilya

Uzerine: hindistan cevizi, nar taneleri, tarcin, ceviz ici
  • Asure aslinda zor degil ama bir gece evvelinden baslanmasi gerekiyor.
  • Bir gece evvelinden nohut ve fasulyeyi suda bekletiyorsunuz
  • Pisirmeye baslayacaginiz zaman bugdayi suda bekletmeye baslayin
  • Nohut ve fasulyeyi instant pota koyup uzerine 4 su bardagi su koyun ve 25 dakika pisirin. Instant pot in havasini hemen cikartin ki cok fazla yumusamasinlar.  
  • Pismis nohut ve fasulyeleri suzun ve beklemeye alin
  • Bugdayi suzun instant pota koyun.  Pirinci yikayip ekleyin.  4 su bardagi su (bugday icin 1:4 oraninda su gerekiyor) ekleyip 30 dakika pisirin.  Instant pot fisini cekin kendi kendine acilsin.
  • Pismis bugdaya 3 su bardagi daha su ekleyin. 
  • Geri kalan butun malzemeleri bugdaya ekleyin (Seker, incir, kayisi, uzum, portakal kabugu).  
  • Instant pot saute programinda veya duduklu acik olarak veya baska bir tencereye alarak ocak uzerinde 10 dakika pisirin
  • Nohut ve fasulyeleri ekleyin 1 dakika kaynatin
  • Son olarak vanilya ekleyin.
  • Asure bekledikce koyulasir.  O zaman kaynar su ilave ederek arzu ettiginiz kivama getirebilirsiniz.
  • Uzerine hindistan cevizi, ceviz, tarcin ve nane taneleri koyarak susleyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment