Saturday, October 2, 2010

PORTAKALLI, ÇİKOLATA SOSLU PASTA

Dun yedigim Portakalli Çİkolatadan esinlenerek aksamki arkadas davetine goturmek icin yaptim.  Ayni zamanda gecen hafta bir Alman pasta dergisinde okudugum Çİkolata sosunu denemis oldum.  Dergide Çİkolatayi Hindistan cevizi sutu veya yagi kullanarak eritildiginde renginin daha parlak oldugunu yaziyordu.  Denedim ve dogru oldugunu gordum.  Bundan sonra Çİkolata sosuna hep Hindistan cevizi sutu ile yapacagim.


1 paket portakalli pasta unu
3 yumurta
1 1/3 su bardagi su
1/3 su bardagi siviyag
1 portakal (rendelenen kabuklari icine, suyu uzerine)

Dekorasyonu icin
3/4 su bardagi Çİkolata parcalari
1/3 su bardagi Hindistan cevizi sutu (yoksa normal sut).
Renkli sekerlemeler
  • Portakali yikayip kabuklarini rendenin kalin tarafini kullanarak rendeleyin
  • Portakalin suyunu sikin ve buz dolabinda kekiniz hazir oluncaya kadar koruyun
  • Portakalli pastanizi uzerindeki tarife gore hazirlayin.  Benim paketimde 3 yumurta, 1 1/3 su bardagi su ve 1/3 su bardagi sivivag yaziyordu. 
  • Pasta hamurunuzun icerisine rendelenmis portakal kabuklarini ekleyin
  • Yaglanmis pasta kalibiniza dokun ve 35 ile 40 dakika arasinda 350 derece firinda pisirin.  Icerisine kurdan batirdiginiz zaman temiz olarak cikmasi gerekiyor
  • Pasta sicakken ve halen kalibinda iken oldukca derin olarak bir sis ile her tarafinda kucuk delikler acin
  • Pasta ilidikdan sonra portakal suyunu yavas yavas dokup daha evvel actiginiz deliklerden pastanin icersine sizmasini saglayin.  Yanliz kenarlarina dikkat cunku portakal suyu pastanin kaliba yapismasina sebep olur.
  • Iyice sogudukdan sonra pastanizi kalibindan cikartin.  Ben uzerini kapatip bir gece buz dolabinda beklettim.
  • Pastayi kalibindan kirmadan dikkatlice cikartin
  • Çİkolata sosu hazirlayin.  Çİkolata ve hindistan ceviz suyu yuksek hizda mikrodalgada 30 saniye isitip kasikla karistirn ve pastanizin uzerine surun. 
  • Uzerlerini renkli sekerlerle susleyin.

No comments:

Post a Comment