1 paket portakalli pasta unu
3 yumurta
1 1/3 su bardagi su
1/3 su bardagi siviyag
1 portakal (rendelenen kabuklari icine, suyu uzerine)
Dekorasyonu icin
3/4 su bardagi Çİkolata parcalari
1/3 su bardagi Hindistan cevizi sutu (yoksa normal sut).
Renkli sekerlemeler
- Portakali yikayip kabuklarini rendenin kalin tarafini kullanarak rendeleyin
- Portakalin suyunu sikin ve buz dolabinda kekiniz hazir oluncaya kadar koruyun
- Portakalli pastanizi uzerindeki tarife gore hazirlayin. Benim paketimde 3 yumurta, 1 1/3 su bardagi su ve 1/3 su bardagi sivivag yaziyordu.
- Pasta hamurunuzun icerisine rendelenmis portakal kabuklarini ekleyin
- Yaglanmis pasta kalibiniza dokun ve 35 ile 40 dakika arasinda 350 derece firinda pisirin. Icerisine kurdan batirdiginiz zaman temiz olarak cikmasi gerekiyor
- Pasta sicakken ve halen kalibinda iken oldukca derin olarak bir sis ile her tarafinda kucuk delikler acin
- Pasta ilidikdan sonra portakal suyunu yavas yavas dokup daha evvel actiginiz deliklerden pastanin icersine sizmasini saglayin. Yanliz kenarlarina dikkat cunku portakal suyu pastanin kaliba yapismasina sebep olur.
- Iyice sogudukdan sonra pastanizi kalibindan cikartin. Ben uzerini kapatip bir gece buz dolabinda beklettim.
- Pastayi kalibindan kirmadan dikkatlice cikartin
- Çİkolata sosu hazirlayin. Çİkolata ve hindistan ceviz suyu yuksek hizda mikrodalgada 30 saniye isitip kasikla karistirn ve pastanizin uzerine surun.
- Uzerlerini renkli sekerlerle susleyin.
No comments:
Post a Comment