Sunday, September 26, 2010

ELMALI KURABIYE

Sonbahar Elma sezonu baslamasindan esinlenerek davet edildigimiz kahvaltiya Elmali kurabiye yapip goturdum.  Bu tarifi arkadasim Nazandan almistim.  Daha sonra internetten diger tarifleri denedim ama bizim damak tadimiza en guzel yakisani halen bu tarif.  Bugun vakit azligindan dolayi kolay yolu secip rulo pasta gibi yapip kestim ama degisik kurabiye sekilleri ile guzel gorunum verebilirsiniz.


250 gr margarin
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi pudra sekeri
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket (9gr.) vanilla sekeri
3 su bardagi un

Ici:
3 orta boy eksi (McIntosh) Elma
3 corba kasigi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi irice kiyilmis ceviz
  • Un haric butun malzemeleri buyukce bir kaba koyup karistirin
  • Unu yavas yavas ekleyin.  Bu hamurun cok yogurulmasi gerekiyor.  Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edeceksiniz.  Uzerini kapatip icini hazirlarken dinlenmeye birakin.
  • Elmalari soyup rendeleyin ve tencereye koyun.  Seker ve tarcini ekleyip orta derece isida suyunu cekinceye kadar pisirin.  En son cevizleri ekleyip ocakdan alin ve sogumaya birakin.
  • Hamuru 1/2 cm kalinliginda acin.  Arzu ettiginiz sekili verecek sekilde kesin.  Icerisine elmali ici koyun ve tepsiye dizin
  • 350 derece firinda 25 dak ile 30 dakika arasinda pisirin.  Uzeri biraz kizarincaya kadar.
  • Soguyunca pudra sekerine bulayin ve servis yapin

No comments:

Post a Comment