250 gr margarin
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi pudra sekeri
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket (9gr.) vanilla sekeri
3 su bardagi un
Ici:
3 orta boy eksi (McIntosh) Elma
3 corba kasigi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi irice kiyilmis ceviz
- Un haric butun malzemeleri buyukce bir kaba koyup karistirin
- Unu yavas yavas ekleyin. Bu hamurun cok yogurulmasi gerekiyor. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edeceksiniz. Uzerini kapatip icini hazirlarken dinlenmeye birakin.
- Elmalari soyup rendeleyin ve tencereye koyun. Seker ve tarcini ekleyip orta derece isida suyunu cekinceye kadar pisirin. En son cevizleri ekleyip ocakdan alin ve sogumaya birakin.
- Hamuru 1/2 cm kalinliginda acin. Arzu ettiginiz sekili verecek sekilde kesin. Icerisine elmali ici koyun ve tepsiye dizin
- 350 derece firinda 25 dak ile 30 dakika arasinda pisirin. Uzeri biraz kizarincaya kadar.
- Soguyunca pudra sekerine bulayin ve servis yapin
No comments:
Post a Comment