1 Paket hazir baklava hamuru (Kanada da yasayanlar icin Krinos unkini tavsiye ediyorum)
Dovulmus ve tuzsuz antep fistigi
1 su bardagi tuzsuz tereyagi
Ici:
1.5 su bardagi sut
1/3 su bardagi kasigi irmik
Surubu:
2 su bardagi seker
1.5 su bardagi su
1 corba kasigi limon suyu
- Ilk once icini hazirlayin. 1.5 su bardagi sutu 4 corba kasigi irmik ile koyulasincaya kadar pisirin ve sogumaya birakin. Dikkatinizi cekiyorum seker yok.
- Kullanacaginiz tepsiye bolca tereyagi surun.
- Yufkayi paketinden cikartin ve ortasindan acin. Tabii ki kutudan cikartdiginiz butun yufkalar ust uste olacak. Butun katlari ile seritler halinde kesin.
- Her seritden 5 er tane kare kesin.
- Her karenin icerisine 1 tatli kasik irmik, ve 1 tatli kasik dovulmus antep fistigi koyup ucgen seklinde kapatin ve tepsiye dizin.
- 1 paketden 35 tane Sobiyet cikiyor.
- Yagi eritip sobiyetlerin uzerine once firca ile surun (ki hepsinin uzeri yaglanmis olsun). Geri kalan yagi da uzerine dokun. Yagin hepsini kullanin
- Firninizi 180 dereceye isitin
- Sobiyetleri firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin. 45 dakika kadar.
- Sobiyetler firina atinca surubu baslatin. Seker ve suyu karistirin ve yuksek atesde kaynamasini bekleyin. Kaynamaya baslayinca limon suyunu ekleyip isiyi yariya indirin. Tam 20 dakika kaynatip ocakdan alin.
- Sobiyetler firindan cikinca surubu uzerine dokun.
- Sobiyetler de surup da sicak olacak ama kaynar degil. Surubu sobiyetlere iyice yedirmeye calisin. Ornegin tepsinizi dondure dondure sobiyetlerin hepsine gelmesini saglayin ve surubu cekinmesini bekleyin (15 dakika).
- Sonra tepsiden tabaga alip buz dolabinda sogutun.
- Eger 1 hafta oncesinde yapmissaniz ve buzlukda bekletmek istiyorsaniz birbirlerine yapismamalari icin ilk once tek sira olarak dondurun. Dondukdan sonra ust uste dizebilirsiniz. Hava almayan bir kaba alip buzlukda saklayin. Servis yapmadan 1 veya 2 saat once buzlukdan cikartmaniz buzlarin cozulmesi icin yeterli.
- Servis yapmadan evvel uzerlerine dovulmus antep fistigi serpin.
- Afiyet olsun
Canım çekmedi desem yalan olur:)Listeye aldım.İlk fırsatta deniycem.Ben içinin muhallebi tarzında olduğunu biliyordum.İrmikle denemedim hiç.
ReplyDeleteEllerinize sağlık canım.Nefis görünüyor.Buzlukta hazır beklemesi de ayrı bir güzel.Acil misafirler için.
Sevgiler...