Sushi Yosunu (Nori yosunu)
1/2 su bardagi Pirinc
Tuz
2 corba kasigi Pirinc sirkesi
Ton balikli ic icin:
Konserve ton baliginin suyunu suzun. 1 veya 2 corba kasigi mayonez ile karistirin. Biraz aci istiyorsaniz ki guzel oluyor icerisine kirmizi biber ve wasabi sosu ekleyin.
Sebzeleri: rendelenmis havuc, ince julien kesilmis salatalik ve ince kesilmis Avokado
Yengecli ic icin (Kalifornia roll):
Yengec bacagini incecik dograyip 1 veya 2 corba kasigi mayonez ile karistirin
Susam (pirincin uzerine serpmek icin)
Ince julien kiyilmis salatalik
Karidesli ic icin:
Karideslerin kuyruklarini cikartip incecik kiyin
Ezilmis avokado ile karistirin. Arzuya gore wasabi sosundan biraz ekleyin
- Kullanilan pirinc kisa beyaz olan sushi pirinci olmali. Pirinci yikayip suzun ve 20 dakika dinlendirdikden sonra normal paketinde yazdigi gibi biraz tuz ile pisirip sogumaya birakin
- Pirince sirkeyi ekleniyin. Sirkenin aslinda tadi ici hicbir katkisi yok ama pirinclerin biraz parlamasini sagliyor.
- Yosunu masaya serin. Pirlayan tarafi altta kalmasi gerekiyor. Yani cizgileri size yatay olarak gorunmeli. 4 - 5 corba kasigi pirinci yosuna serin ama ucunda 1 cm kadar bos olmali ki sarildigi zaman son tarafi guzelce yapissin.
- Yosunun bir tarafina arzu ettiginiz icden koyun ve odun seklinde sarin.
- Istediginiz buyuklukde kesin
- 2-3 saat buz dolabinda dinlendirdikden sonra soya sos ve wasabi ile servis yapin
Eskiden yapımı çok zor gelirdi, yavaş yavaş alışıyoruz. Blogların faydası işte. Ellerinize sağlık.
ReplyDeletevalla ne yalan söyliyeyim ben pek bir önyargılıyımdır deniz ürünlerine bu yüzden hiç yemedim inanırmısınız. kendin de yapılabiliyor olması güzel elinize sağlık
ReplyDeleteEllerine saglik canimcim bundan sonra sushi ler senden sarap lar benden :))) yada tam tersi...cok guzel gozukuyorlar..:))
ReplyDeletesushiyi hiç yiyemiyorum her çeşidini denedim ama yok gecmiyor bogazımdan..ellerinize sağlık sizlere afiyet olsun :))
ReplyDelete