Tuesday, December 20, 2011

ISPANAKLI APARATIF (MEZE)

Bu tarif internette bulacaginiz diger tariflerden biraz daha degisik.  Icerisinde peynir var.  Benim digerlerini de denedim ancak en cok begendigim ve senelerdir yaptigim tarif bu.  Az misafiriniz geldiginde krakerle, kalabalik oldugu zaman bir ekmegin icini oyup icerisine koyarak guzel bir gorunumle servis yapabilirsiniz.  Ekmegin icerisinden cikanlari da yaninda servis yapmayi unutmayin.  Puf noktasi bir gece buz dolabinda dinlenmesi gerekiyor. 



1 paket donmus ispanak (300 gr)
   veya 400 gr. ispanak (az miktar yagda pismis)
1 paket krem peynir (250 gr)
1 su bardagi eksi krem (sour cream)
1 su bardagi mayonez
1 paket Knorr swiss sebze veya baharat corbasi
   (ben butun paket corbayi kullanmiyorum cunku cok tuzlu oluyor. 1/2 paket yeterli)


  • Eger taze ispanakla basliyorsaniz, ispanaklari yikayin, ince dograyin ve az yagda pisirin.
  • Eger buzlu ispanak kullaniyorsaniz buzlukdan cikartip iyice kuru olmasini bekleyin
  • Corba haric butun malzemeleri  robottan gecirin.
  • Corbayi azar azar ekleyip istediginiz tada gelinceye kadar ekleyin.  Bence 1/2 paket yeterli.
  • Ispanakli aparatifin uzerini strec ile kapatip bir gece buz dolabinda bekletin
  • Servis yapacaginiz zaman bir ekmegin icini oyup icerisine ispanakli apetizeri dokun veya kraker, pide ile servis yapin.  Arzu ederseniz havuc ile de servis yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment