Hamuru
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İç Harcı
1/2 kg kıyma
3 adet ince rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 domates (ince rendelenmis)
Pisirirken uzerine surmek icin siviyag (eger elektrikli tavada pisiriyorsaniz)
veya kizartmak icin bol sivi yag
veya kizartmak icin bol sivi yag
- Yumurtayi biraz cirpin. Sut, su, sivyag ve tuzunu da ekleyip biraz daha cirpin
- Unu yavas yavas ilave ederek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
- Hamurun uzerini strec ile kapatip birkac saat oda sicakliginda dinlendirin.
- Icini hazirlayin. Sogani ve domatesi rendeleyin veya robottan gecirin ve diger ic malzemelerini de ekleyip karistirin. Icinin cok kati olmamasi gerekiyor. Eger domates ve soganiniz sulu degilse icerisine biraz su ekleyebilirsiniz.
- Hamurunuzu cevizden biraz buyuk parcalara ayirip toplar yapin
- Hamurunuzu unlu bir zeminde ince acip icerisine yine ince olarak harcinizdan surun ve yarim ay seklinde kapatin
- Elektrikli tavanizi guzelce yaglayin. 180 dereceye isitin ve boreginizin her iki tarafini pisirin. Yumusakligini korumasi icin cevirdiginiz zanam firca ile uzerine yine siviyag surun
çok iştah açıcı görünüyorlar ve de sağlıklı, ellerinize sağlık.
ReplyDelete