Friday, November 25, 2011

KUZU PIRZOLA

Kuzu eti cok lezzetli ve yumusak olur.  Heleki Pirzolasi.  Cok da cabuk piser.  Yazin izgarasi kisin sa az yagda kizartmasi... Mmmmm... Enfes! 

1 paket kuzu kaburga (genelde 6 parca olur bir pakette)
6 corba kasigi zeytinyagi
6 tatli kasigi kekik
Tuz
Kizartmak icin tavanin dibini kapliyacak kadar zeytinyagi

  • Kuzu kaburgasini kemiklerinin arasindan pirzolalik kesin
  • Her bir parcayi naylon torbanin icerisine koyup doverek inceltin
  • Her parcanin uzerine 1 corba kasigi zeytinyagi surun 
  • Kizartmadan once her parcanin uzerine (her iki tarafina) yarim tatli kasigi kekik ve arzu ettiginiz kadar tuz serpin
  • Cok az yagda kizartin.  Bir tarafi 2-3 dakikada kizariyor.   Eger hava guzelse vede mangal yakmissaniz kizartma yerine mangalda izgarayi tercih edin.

Saturday, November 5, 2011

YOGURT TATLISI

Bir arkadasa giderken ne tatlisi yapayim diye dusunup dururken aklima Yogurt tatlisi geldi.  Bizim evde cok sevilen bir tatlidir.  Yogurt tatlisinin irmikli tariflerini de gordum internette ancak benim bildigim kadari ile icerisine irmik kondugu zaman revani oluyor.  Bu tarif benim annemin.  Puf noktalari.. bir gun onceden yapilmasi ki surubunu iyi cekebilsin, kek sicak ve surup soguk olmali.



1 su bardagi suyu suzulmus yogurt
1 + 1/3 su bardagi pudra sekeri
3 yumurta
 1/2 kahve fincanı eritilip ılıtılmış tereyağı
2 su bardagi un
2 tatli kasigi kabartma tozu

Şerbeti için:
 3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
  • Ilk once şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.  Limon suyunu da ekledikden sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.  Soğumaya bırakın. Şerbetin iyice soğudumasi gerekiyor.  Eger sogumazsa kekinizi hamurlastirir.
  • Keki hazırlamak için, yogurt ile pudra sekerini mikserle çırpın. Yumurtaları ve tereyağını ekleyin, çırpmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu ve de unu yavaş yavaş ekleyerek hepsi iyice karisincaya kadar cirpin.
  • Yaglanmis 229 mm capinda yuvarlak bir tepsiye dokun.  Springform kek kalibinin en buyuk boyuna tam geliyor.
  • Onceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.
  • Fırından cikan keki bir 5 dakika bekledikden sonra baklava şeklinde dilimleyin (şerbeti daha iyi çekmesi icin),
  • Soğumuş şerbeti sıcak hamurun üzerine kepce ile yavas yavas yedirerek dökün.
  • Üzerini bir tepsiyle kapatarak soğuayana kadar bekletin. Sonra buz dolabina kaldirin.
  • Servis yapacaginiz zaman hindistan cevizi serpebilirsiniz.