Friday, November 25, 2011

KUZU PIRZOLA

Kuzu eti cok lezzetli ve yumusak olur.  Heleki Pirzolasi.  Cok da cabuk piser.  Yazin izgarasi kisin sa az yagda kizartmasi... Mmmmm... Enfes! 

1 paket kuzu kaburga (genelde 6 parca olur bir pakette)
6 corba kasigi zeytinyagi
6 tatli kasigi kekik
Tuz
Kizartmak icin tavanin dibini kapliyacak kadar zeytinyagi

  • Kuzu kaburgasini kemiklerinin arasindan pirzolalik kesin
  • Her bir parcayi naylon torbanin icerisine koyup doverek inceltin
  • Her parcanin uzerine 1 corba kasigi zeytinyagi surun 
  • Kizartmadan once her parcanin uzerine (her iki tarafina) yarim tatli kasigi kekik ve arzu ettiginiz kadar tuz serpin
  • Cok az yagda kizartin.  Bir tarafi 2-3 dakikada kizariyor.   Eger hava guzelse vede mangal yakmissaniz kizartma yerine mangalda izgarayi tercih edin.

1 comment: