1 su bardagi suyu suzulmus yogurt
1 + 1/3 su bardagi pudra sekeri
3 yumurta
1/2 kahve fincanı eritilip ılıtılmış tereyağı
2 su bardagi un
2 tatli kasigi kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
- Ilk once şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Limon suyunu da ekledikden sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Şerbetin iyice soğudumasi gerekiyor. Eger sogumazsa kekinizi hamurlastirir.
- Keki hazırlamak için, yogurt ile pudra sekerini mikserle çırpın. Yumurtaları ve tereyağını ekleyin, çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu ve de unu yavaş yavaş ekleyerek hepsi iyice karisincaya kadar cirpin.
- Yaglanmis 229 mm capinda yuvarlak bir tepsiye dokun. Springform kek kalibinin en buyuk boyuna tam geliyor.
- Onceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.
- Fırından cikan keki bir 5 dakika bekledikden sonra baklava şeklinde dilimleyin (şerbeti daha iyi çekmesi icin),
- Soğumuş şerbeti sıcak hamurun üzerine kepce ile yavas yavas yedirerek dökün.
- Üzerini bir tepsiyle kapatarak soğuayana kadar bekletin. Sonra buz dolabina kaldirin.
- Servis yapacaginiz zaman hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Şule hanım, merhaba. Annelerin tarifleri her zaman özeldir.
ReplyDeleteYoğurt tatlısı da çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Bizim yoğurt tatlımız ise kızartıp, şerbete atmak şeklinde oluyor.
Sevgiler.