3 su bardagi domatesli makarna sosu
(Ben Classico Spicy Tomato red pepper kullandim. Icerisinde azicik aci oldugundan cok guzel oldu. 1 sise sos 650 ml idi ve ben hepsini kullandim)
2 su bardagi suzme peynir (cottage cheese)
1/2 su bardagi kasar peyniri (rendelenmis)
1/2 su bardagi kasar peyniri (rendelenmis)
1 su bardagi pizza peyniri (mozzarella cheese)
9 lazanya makarnasi
4 su bardagi ince kesilmis cig sebze
(Ben ispanak, mantar, ve brokoli kullandim)
Gerekirse biraz (1/2 su bardagi) kaynar su
Gerekirse biraz (1/2 su bardagi) kaynar su
- Firini 205 dereceye isitin
- Buyuk borcami icine yapismamasi icin spreyleyin veya yaglayin
- Suzme peynir ve rendelenmis kasar peynirini karistirin
- 3 lazanya makarnasini borcama yan yana dizin. Lazanya makarnasini bastan pisirmeye gerek yok hatta normalde pisirilmesi gerekenlerden dahi ise.
- Uzerlerini 1 su bardagi sos ile kaplayin
- Peynir karisiminin 1/3unu, sebzelerin cigden 1/3unu, pizza peynirinin 1/3 unu ust uste makarnanizin uzerine yerlestirin
- Ayni sekilde 2 kez daha tekrar edin
- Gerekire biraz (1/2 su bardagi) kaynar su ekleyin
- Uzerini folyo ile sikica kapatin
- Firinda 1 saat pisirin
- Firindan ciktikdan sonra 15 dakika beklettikden sonra servis yapin
- 8 porsiyon ve porsiyon basi 350 kalori
Afiyet olsun bakalim..simdi banada yaptiracaksin lazanya hic yapmayi sevmesemde:)) Iyi hafta sonu fistik:))xx
ReplyDeleteHmm birde hic su koymadinmi makarna sert olmazmi???sadece sos var??ona gore deneyim:))
ReplyDeleteNefiss ellerine sağlık.
ReplyDeleteellerine sağlık arkadaşım;)
ReplyDeleteEmelcigim. Ben su eklemedim ama kullanilan domates sosu yeteri kadar sivi degilse dedigin gibi su gerekebilir. Birde ben butun sise sosu kullandim yani 4 su bardagindan fazla oldu.
ReplyDeleteellerine sağlık. görüntü çok güzel, eminim lezzeti de harikadır. söz konusu lazanya olunca bizimkilerin vejeteryan lezzetlere sıcak bakacağını sanmıyorum ;)
ReplyDelete