isteataturk.com

Saturday, July 7, 2012

ITALYAN YEMEGI: VEJETERYAN LAZANYA

Son gunlerde yaptigimiz Dukan dietinde oldugumuzdan (yani bol proteinli ve de ziyadeten et yemek gerektiriyor) bir et bikkinligina ugradik.  Bugun birakip ozledigimiz lazanyayi vejeteryan olarak pisirdik. Suzme peynir (cottage cheese) oldugundan kalorisi de uygun (porsiyon basi 350 kalori).  Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum cunki yapilisi da cok kolay.  Makarnasi ve sebzeleri cigden koyuluyor.  Yaninda sarimsakli ekmek ve yesil salata ile harika ve hafif bir aksam yemegi oluyor.


3 su bardagi domatesli makarna sosu
(Ben Classico Spicy Tomato red pepper kullandim.  Icerisinde azicik aci oldugundan cok guzel oldu.  1 sise sos 650 ml idi ve ben hepsini kullandim)
2 su bardagi suzme peynir (cottage cheese)
1/2 su bardagi kasar peyniri (rendelenmis)  
1 su bardagi pizza peyniri (mozzarella cheese)
9 lazanya makarnasi
4 su bardagi ince kesilmis cig sebze
(Ben ispanak, mantar, ve brokoli kullandim)
Gerekirse biraz (1/2 su bardagi) kaynar su
  • Firini 205 dereceye isitin
  • Buyuk borcami icine yapismamasi icin spreyleyin veya yaglayin
  • Suzme peynir ve rendelenmis kasar peynirini karistirin
  • 3 lazanya makarnasini borcama yan yana dizin.  Lazanya makarnasini bastan pisirmeye gerek yok hatta normalde pisirilmesi gerekenlerden dahi ise.
  • Uzerlerini 1 su bardagi sos ile kaplayin
  • Peynir karisiminin 1/3unu, sebzelerin cigden 1/3unu, pizza peynirinin 1/3 unu ust uste makarnanizin uzerine yerlestirin
  • Ayni sekilde 2 kez daha tekrar edin
  • Gerekire biraz (1/2 su bardagi) kaynar su ekleyin
  • Uzerini folyo ile sikica kapatin
  • Firinda 1 saat pisirin
  • Firindan ciktikdan sonra 15 dakika beklettikden sonra servis yapin
  • 8 porsiyon ve porsiyon basi 350 kalori

6 comments:

  1. Afiyet olsun bakalim..simdi banada yaptiracaksin lazanya hic yapmayi sevmesemde:)) Iyi hafta sonu fistik:))xx

    ReplyDelete
  2. Hmm birde hic su koymadinmi makarna sert olmazmi???sadece sos var??ona gore deneyim:))

    ReplyDelete
  3. Emelcigim. Ben su eklemedim ama kullanilan domates sosu yeteri kadar sivi degilse dedigin gibi su gerekebilir. Birde ben butun sise sosu kullandim yani 4 su bardagindan fazla oldu.

    ReplyDelete
  4. ellerine sağlık. görüntü çok güzel, eminim lezzeti de harikadır. söz konusu lazanya olunca bizimkilerin vejeteryan lezzetlere sıcak bakacağını sanmıyorum ;)

    ReplyDelete