Sekerpareler:
1 paket margarin (250 gr), oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 tatli kasigi kabartma tozu
Serbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 corba kasigi limonun suyu
Dekorasyonu:
Sam fistigi, hindistan cevizi
25 - 30 tane yapiyor
25 - 30 tane yapiyor
- Seker ve suyu karistirin ve kaynama noktasina getirin. 1 corba kasigi limon suyunu ekleyin ve isiyi yarima indirin. 20 dakika kaynatin ve isidan alin. Surubunuz hazir olmus demektir.
- 2 yumurta ile 1 su bardagi pudra sekerini catalla cirpin. Un haric diger malzemeleri de ekleyip cirpin. Unu azar azar ekleyerek yogurun ve yumusak bir hamur elde edin
- Derince bir borcain altini yaglayin ve sekerpareleri elinizle yuvarlayip dizin
- 180 derece firinda biraz kizarincaya kadar pisirin
- Firindan cikan sekerpareleri 5 dakika dinlendirdikden sonra uzerlerine serbeti dokun ve uzerine bir tepsi kapatin ve ertesi gune kadar oda sicakliginda bekletin
- Servis yapacaginiz zaman hindistan cevizi ve ogutulmus sam fistigi serperek susleyin
Çook severim şekerpareyi nefis gözüküyor,elinize sağlık..
ReplyDeleteoooo enfes bir görüntü...
ReplyDeleteellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..
ReplyDeletebende beklerim bloğuma
http://sevilindenizi.blogspot.com/
ayyy süper bi tatlı uzanıp alasım geldi:))
ReplyDeleteellerine sağlık
güzel kutlama yorumunu için de teşekkür ederim
sevgilerimle
merhaba..mımmm nefis olmuş..tepsinin hepsini yiyebilirim..ellerinize sağlık..blogunuzu çok beğendim...tanışmaya beklerim..sevgilerimle..nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
ReplyDelete