Tuesday, November 20, 2012

LORLU PIRAMIT KEK

Bu kekin herkes tarafindan bilindigi ve yapildigini dusunuyorum cunki cok bloglarda gordum.  Birkac hafta evvel arkadasima giderken yaptigimda resmini cektim.  Puf noktasi bir gun evvelinden yapilmasi gerekiyor.  Yapimi cok kolay ve cabuk.  Bilhassa benim gibi hazir cikolata sosu kullaniyorsaniz.

1 yumurta
1/2 kg (500 gr). lor peyniri (ben Kanadada Riccota peyniri kullandim)
Petibor biskuvi (ben Kanada da Social tea biskuvi kullandim)
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
2 adet muz
100 gr. eritilmis ve sogutulmus tuzsuz tereyagi
1.5 su bardagi soguk sut
Cikolata sosu (ben Nestlenin dondurma uzerine dokulen hazir cikolata surubu kullandim)
  • Icinin kremasi icin, yumurta, lor peyniri, pudra sekeri, tereyagi, vanilyayi rondo ile iyice cirpin
  • Aluminyum folyoyu buyuk bir dikdortgen olarak masaya serin ve uzerine strec filmi yayin
  • Uzerine kremanin 1/3unu pastanizin eni ve boyunu kaplayacak sekilde strec filmin uzerine serin
  • Biskuvileri once soguk sute batirin ve kremanin uzerine yerlestirin.  Turkiyedeki petibor biskuviler buradakilerden daha buyuk.  Galiba 3 enine 6 boyuna yeterli.  Buradakiler daha kucuk oldugundan ben 3 enine 8 boyuna kullandim.  Bir de 2 degisik boyutta biskuvilerim oldugundan disina buyuklerini ama icine daha kucuk boyutlarda olanlari kullandim.  Boylesine ucgenin izeri tam birlesti.  Ben 2 kat yaptim ki yeterli buldum ancak 3 kat da olabilir.
  • Biskuvi ve kremayi bir kat daha ayni sekilde tekrar edin
  • Muzlari taban kisminin uzerine yerlestirin
  • Strec filmin yardimi ile yanlarini kaldirip ucgen haline getirin
  • Aluminum uzerine guzelce sarip buzlukda 1 gece bekletin
  • Servis yapmadan 1 saat once buzlukdan cikartin
  • Uzerine cikolata sosunu dokun.  Arzu ederseniz seker veya toz halindeki antep fistigi ile susleyebilirsiniz.

15 comments:

  1. ellerine sağlık çok güzel olmuş canım ,ben de bir ara sık sık yapardım bunu

    ReplyDelete
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    ReplyDelete
  3. oyy Şuleeee çok güzel görünüyor, canım çekti valla...ay hiç gidip de malzeme alasım da yok:((tüh yaaa:((((eline sağlık, afiyet bal olsun..
    sevgiler

    ReplyDelete
  4. Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    ReplyDelete
  5. Sulecim tekrarini isteriz ama benimki nasil olacak biliyorsun:)) Ellerine saglik sekercim..nefisti gercekten:))

    ReplyDelete
  6. Eskiden sık yapılan bir tatlı çeşidiydi ama hiç unutulmaması gerekenlerden çünki çok lezzetli hatırlatmak lazım arada böyle iyi yapmışsınız,elinize sağlık

    ReplyDelete
  7. Cok tesekkurler hepinize.

    Emelcigim, seninkini tek kisilik hic sekersiz yaparim bir dahaki sefere.

    Sezgincigim, hakikaten eski tarifleri unutmamak gerekiyor. Heleki boyle guzel ve kolay olanlari

    ReplyDelete
  8. çok nefis görünüyor,eline sağlık...

    ReplyDelete
  9. geçmişe döndüm...ellerine sağılık canım.

    ReplyDelete
  10. Çok güzel bir pasta olmuş ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  11. Nefis bir pasta olmuş. Piramit şeklinde oluşu çok cazip ve estetik.
    Ellerinize sağlık, sevgiler, Pırıl.

    ReplyDelete
  12. Cok guzel gorunuyor bayildim;) bekleriz;)

    ReplyDelete
  13. Nefisss olmuş...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete