Tuesday, September 25, 2012

MILFOY PASTA

Bu pastayi Emel arkadasima giderken yaptim.  Ilk deneyimimdi ve cok memnun kaldim.   Yapimi kolay oldugu gibi damak ve goz zevkine de hitap ediyor.  Tavsiye ediyorum. 
Bu arada, resimleri daha buyuk olarak post yapmayi deniyorum.  Bu konuda sizlerin fikri nedir?  Buyuk mu kalsin yoksa tekrar kuculteyim mi?


Milfoy hamuru (Kanada da yasiyanlar icin puff pastry)

500 gr sut (2 su bardagi)
2 yumurtanin sarisi
85 gr toz seker
1/2 su bardagi (60 gr.) misir nisastasi
40 gr. tereyagi
1 paket vanilya
1 paket krem santi (dream whip)
1/2 su bardagi sut (60 gr)
Suslemek icin: pudra sekeri, cilek, ve cikolata sosu
  •  Milfoy hamurunuzu acabilidiginizce ince acin ve esit uzunlukda keserek alt ve ust olacak ciftler elde edin.  Daha evvel 180 dereceye isitilmis firinda acik kahverengi oluncaya kadar pisirin.  Sogumaya birakin
  • 2 su bardagi sut, 2 yumurta sarisi ve 1/2 su bardagi (60 gr) misir nisastasi puruzsuz kivama gelinceye kadar karistirin.  Orta derece isida karistira karistira koyulasincaya kadar pisirin.
  • Kremasi cok kolay ve putursuz pisti ama olurda puturler olusursa mikserle karistirip puturlerinden kurtulabilirsiniz.
  • En son, tereyagi ve vanilyasini karistirin ve isidan alin.
  • 1 paket krem santi ile 1/2 su bardagi krem santiyi mikser ile cirpip koyu bir krema elde ettikden sonra kremaya ekleyin.  Kremaniz hazir.
  • Iki milfoy hamurun arasina 1 corba kasigi krema koyun ve pudra sekeri, cilek ve cikolata sosu ile resimde gordugunuz gibi susleyin
  • Buz dolabinda birkac saat beklettikden sonra servis yapabilirsiniz.

Monday, September 10, 2012

NOHUTLU VE SIYAH FASULYELI SALATA

Pratik ve lezzetli bir salata.  Herseyin yanina yakistigi gibi civil civil renkleri ile masamiza da canlilik veriyor.   Afiyet olsun!

1 kutu nohut konservesi
1 kutu siyah fasulye konservesi
1 orta boy kirmizi sogan
1 buyuk yesil biber
Sosu: tuz, sirke ve zeytinyagi
  • Nohut ve siyah fasulyeyi bir sudan gecirin
  • Sogan ve biberleri resimde gordugunuz gibi kesin
  • Sosunu hazirlayin
  • Hepsini harmanlayin ve servis yapin


Sunday, September 2, 2012

AMERIKAN USULU DANA KABURGA (YAVAS PISIRICIDE)

Kaburga bana cocukluk zamalarimi hatirlatir.  O zamanlardan aklimda kalan sadece cok lezzetli oldugu, zahmetli bir tarif oldugu ve de cok degerli misafirler icin yapildigidir.  Hayal meyal ic pilavla yapildigi kalmis aklimda.  Bir gun o eski tarifleri bulup denemeyi isterim.  Benim asil niyetim yazin su son guzel gunlerini degerlendirip barbeque de yapmakti.  Ancak gunumuzun baska seylerle cok dolu olacagini gorunce zahmeti az oldugundan Amerikan usulu yavas pisiricide yapmaya karar verdim.  Et o kadar guzel pismisti ki, yumusak oldugu gibi kemikden cok kolayca ayriliyordu. 


2 kilo dana kaburga
1/2 su bardagi ketchup
1 su bardagi bal
1 dolu tatli kasigi sarimsak tozu
3 corba kasigi soya sosu
1 corba kasigi worcestershire sos (Heinz marka)
1 corba kasigi aci sos
tuz, karabiber, 1/2 tatli kasigi toz muskat
  • Kaburgalari kemikler halinde kesin
  • Biraz yagda hafifce kizartin
  • Bir baska kabin icerisinde kecup, bal, sarimsak tozu, muskat, soya sos, worcestershire sosu ve aci biber sosunu karistirip hazirlayin
  • Tuz ve karabiber serpip yavas pisiriciye koyun ve uzerine daha evvelden hazirladiginiz sosu dokun
  • Yavas pisiricide 5 saat, az isida, pisirin.
  • Ben yaninda sehriyeli pilav ve haslanmis misir ve salata ile servis yaptim