Tuesday, September 25, 2012

MILFOY PASTA

Bu pastayi Emel arkadasima giderken yaptim.  Ilk deneyimimdi ve cok memnun kaldim.   Yapimi kolay oldugu gibi damak ve goz zevkine de hitap ediyor.  Tavsiye ediyorum. 
Bu arada, resimleri daha buyuk olarak post yapmayi deniyorum.  Bu konuda sizlerin fikri nedir?  Buyuk mu kalsin yoksa tekrar kuculteyim mi?


Milfoy hamuru (Kanada da yasiyanlar icin puff pastry)

500 gr sut (2 su bardagi)
2 yumurtanin sarisi
85 gr toz seker
1/2 su bardagi (60 gr.) misir nisastasi
40 gr. tereyagi
1 paket vanilya
1 paket krem santi (dream whip)
1/2 su bardagi sut (60 gr)
Suslemek icin: pudra sekeri, cilek, ve cikolata sosu
  •  Milfoy hamurunuzu acabilidiginizce ince acin ve esit uzunlukda keserek alt ve ust olacak ciftler elde edin.  Daha evvel 180 dereceye isitilmis firinda acik kahverengi oluncaya kadar pisirin.  Sogumaya birakin
  • 2 su bardagi sut, 2 yumurta sarisi ve 1/2 su bardagi (60 gr) misir nisastasi puruzsuz kivama gelinceye kadar karistirin.  Orta derece isida karistira karistira koyulasincaya kadar pisirin.
  • Kremasi cok kolay ve putursuz pisti ama olurda puturler olusursa mikserle karistirip puturlerinden kurtulabilirsiniz.
  • En son, tereyagi ve vanilyasini karistirin ve isidan alin.
  • 1 paket krem santi ile 1/2 su bardagi krem santiyi mikser ile cirpip koyu bir krema elde ettikden sonra kremaya ekleyin.  Kremaniz hazir.
  • Iki milfoy hamurun arasina 1 corba kasigi krema koyun ve pudra sekeri, cilek ve cikolata sosu ile resimde gordugunuz gibi susleyin
  • Buz dolabinda birkac saat beklettikden sonra servis yapabilirsiniz.

4 comments:

  1. Ben yedim darisi yemeyenlerin basina:)) gercekten cok nefis, hafif , guzel bir pasta..Sulecim in ellerine saglik..tekrarini isteriz :))

    ReplyDelete
  2. Çok hoş...Mutlaka deneyeceğimm...Banada beklerim

    ReplyDelete
  3. Çok lezzetli görünüyor Şule HANIM,hem pratik hemde görüntü çok iştah açıcı ellerinize sağlık!

    ReplyDelete
  4. Cok güzel görünüyor ellerinize emklerinize saglik ilk firsatda deneyecegim hayirli aksamlar.

    ReplyDelete