isteataturk.com

Sunday, September 2, 2012

AMERIKAN USULU DANA KABURGA (YAVAS PISIRICIDE)

Kaburga bana cocukluk zamalarimi hatirlatir.  O zamanlardan aklimda kalan sadece cok lezzetli oldugu, zahmetli bir tarif oldugu ve de cok degerli misafirler icin yapildigidir.  Hayal meyal ic pilavla yapildigi kalmis aklimda.  Bir gun o eski tarifleri bulup denemeyi isterim.  Benim asil niyetim yazin su son guzel gunlerini degerlendirip barbeque de yapmakti.  Ancak gunumuzun baska seylerle cok dolu olacagini gorunce zahmeti az oldugundan Amerikan usulu yavas pisiricide yapmaya karar verdim.  Et o kadar guzel pismisti ki, yumusak oldugu gibi kemikden cok kolayca ayriliyordu. 


2 kilo dana kaburga
1/2 su bardagi ketchup
1 su bardagi bal
1 dolu tatli kasigi sarimsak tozu
3 corba kasigi soya sosu
1 corba kasigi worcestershire sos (Heinz marka)
1 corba kasigi aci sos
tuz, karabiber, 1/2 tatli kasigi toz muskat
  • Kaburgalari kemikler halinde kesin
  • Biraz yagda hafifce kizartin
  • Bir baska kabin icerisinde kecup, bal, sarimsak tozu, muskat, soya sos, worcestershire sosu ve aci biber sosunu karistirip hazirlayin
  • Tuz ve karabiber serpip yavas pisiriciye koyun ve uzerine daha evvelden hazirladiginiz sosu dokun
  • Yavas pisiricide 5 saat, az isida, pisirin.
  • Ben yaninda sehriyeli pilav ve haslanmis misir ve salata ile servis yaptim

4 comments:

  1. kaburgaya bayılırım ama hiç yapmadım:)ellerinize sağlık nefis görünüyor ..
    sevgiler..

    ReplyDelete
  2. oof oof oof eti çok severim ben...
    enfees..
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Zavalli inek :) birde kemikleri ile pisti ha ..eminim cok lezzetli ve size afiyet olmustur ben gelince sakin yapma :))))

    ReplyDelete
  4. Gercekten cok hoş bir tarif..
    Ama su eti birde sevebilseydim :((

    ReplyDelete