Thursday, January 3, 2013

KARNIBAHAR CORBASI

Karnibahar cok fazla kullanmadigim bir sebze. Arada bir kiymali yemegini yapsamda genelde kizartmasini yaparim veya cig olaral dip ile servis yaparim. Gecen gun takip ettigim bloglarin birinde mercimekli bir tarif gordum ve denemek icin Karnibahar aldim. O yan yemek olacagi icin yarisini o tarife kullandim ve diger yarisini da evde olan malzemelerle corba yaptim.  Malum kis geldi havalar sogudu.  Esim corba seviyor, ama oyle cok sulu olmamasi gerekiyor.  Bu corbayi mercimek corbasi sevenlere tavsiye ediyorum cunki icinde mercimek olmadigi halde, mercimek corbasi tadinda oldu.  Uzerine tereyagli salca da guzel gider herhalde.  Bir dahaki sefere!



Yarim karnibahar
1 sari dolmalik biber
3 orta boy havuc
3 corba kasigi un
1/2 su bardagi sivi yag
1 corba kasigi biber salcasi
1 corba kasigi domates salcasi
1 lt su veya et suyu
1 bulyon
Tuz, karabiber, kirmizi biber
  • Karnibahari yikayip kucuk parcalara ayirin
  • Havucu yikayip rendenin buyuk tarafi ile rendeleyin
  • Sari biberi yikayip kucuk dograyin
  • Siviyagi tencereye koyun, unu ekleyin ve un kokusu gidinceye kadar kavurun. Sadece birkac dakika
  • Suyu ve bulyonu ekleyin
  • Diger malzemeleri de ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar kaynatin
  • Biraz iliyinca el blenderi ile karistirin. Arzuya gore krema halide veya  biraz puruzlu olabilir
  • Tekrar ocagin uzerine koyun. Koyu ise biraz daha su ekleyin. Baharatlari ekleyip bir iki tasim kaynatin

14 comments:

  1. çorbasız olmaz kesinlikle
    karnıbaharı hiç denemedim çorbada
    artık en kısa zamanda inşallah
    eline sağlık afiyet olsun yiyenlere
    kal sağlıcakla

    ReplyDelete
  2. Çorba çok güzel, ayrıca karnıbahar sevmeyenlere yedirmenin en güzel yolu. Ellerine sağlık canım..

    ReplyDelete
  3. Benim eşim de çorba olmazsa olmaz diyenlerden:)
    Evde karnıbahar varken akşama yapayım diyorum.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Ben her diyet tribine girdiğimde buna benzer çorbalar yaparım. Senin bu tarif en sağlıklısı. Krema, süt falan katıyorlar o zaman diyet amacını aşıyor. Ben bir de brokoli koyuyorum ilave olarak. Ellerine sağlık. Güzel yıllar diliyorum sana.

    ReplyDelete
  5. Hıımm karnabahar yemenin ve yedirmenin başka bir yolu daha, en kısa zamanda denemek isterim canım, ellerine sağlık:))

    ReplyDelete
  6. Arkadaslar kusura bakmayin bu sefer her yorumlara detayli cevap yazamiyorum. Bugunlerde ortalikda dolasan soguk alginligi beni de buldu. Yorumlariniz icin cok tesekkurler.

    ReplyDelete
  7. Bu çorbayı çok sevdim. Çünkü, genellikle bu çorbada krema oluyor ve ben kremalı tarifleri tercih etmiyorum. Bunu mutlaka deneyeceğim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  8. Karnibahar corbasi huh..dur bende deneyim..canimmm neden hasta oldun..iyilesmedinmi daha yoksa seni usuttummu yilbasi gecesi:((..Iyi ol iyi ol..

    ReplyDelete
  9. bu çorbayı bilmiyordum :((
    rengi çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık...

    ve oy için çok teşekkürler......

    ReplyDelete
  10. Merhabalar,

    Karnıbaharın biz de hiç çorbasını tadmadık. Damağımıza hitap edip etmediğini kontrol etmek için tarifiniz üzere bir denemek lazım. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Siz sayfanızı Almanya üzerinden mi yayınlıyorsunuz? Çünkü kullandığınız klavyede Türkçe karekterlerin olmadığı metinlere düşen harflerden belli oluyor.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  11. karnıbaharın her çeşidini severim
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    ReplyDelete
  12. Mercimeği kim sevmez
    Ben de içinde ne olduğu belli olmayan çorbalar yapıyorum bu aralar.
    Tam kış çorbası
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    ReplyDelete
  13. Karnıbahar çorbasını ben de yapıyorum ama sizin yaptığınız farklı geldi. Birde böyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  14. merhabalar bloğuma bıraktığınız yorum için çok teşekkür ederimm:) bebegim çok küçük oldugundan fazla bakamasamda okuyorum sizleri:)) sevgiler..

    ReplyDelete