Saturday, January 19, 2013

TAHINLI KIRMIZI LAHANA SALATASI

Bu salata tarifini bir dergide gordugumu saniyorum ancak dergilerime baktim ve bulamadim.  Demekki yaniliyorum.  Bu yuzden salatayi aklimda kaldigi kadari ile yaptim.  Lahana bilindigi gibi cok doyurucu ve kalorisi az oldugundan diet icin harika.  Bu tarifde beni etkileyen tahin oldu.  Salatada daha evvel hic kullanmadigimdan merakimi yenemeyip denemek istedim. Cok hemde cok begendim.  Bugun butun kirmizi lahanayi rendeleyip hafta icerisinde oglen yemekleri icin hazirladim.  Sosu size taban tarif olarak veriyorum.  Ben eksi sevdigimden 1 limonun suyunu kullandim. 


 
1/2 kirmizi lahana
1/2 nar ici
Marul
1 orta boy havuc
Arzuya gore badem veya ceviz

Sosu:
3 corba kasigi tahin
3 corba kasigi zeytinyagi
3 corba kasigi limon suyu
1 corba kasigi sirke
  • Kirmizi lahanayi uzunlamasina dograyin ve yikayin
  • Marulu yikayip dograyin (arzu ettiginiz kadar)
  • Havucu soyup rendeleyin
  • Sosunu butun malzemeleri karistirarak hazirlayin
  • Lahana, marul, havu ve sosu birlikde harmanlayin
  • Uzerine nar ve badem veya cevizi serpistirin.

10 comments:

  1. Görüntü mücevver gibi tadı da tabi ki nefisss ellerine sağlık sevgilerimle...

    ReplyDelete
  2. Harika görünüyor Şule'ciğim kırmızı lahanayı veya mor lahanayı (ben mor diyorum:))çok seviyorum,senin gibi ekşi sevdiğimden limonla ovunca rengi değişiyor kırmızı oluyor gerçekten de, eline sağlık afiyet bal olsun:)

    ReplyDelete
  3. Banucugum, tesekkurler. Renkler hakikaten masaya senlik veriyor.

    ReplyDelete
  4. Mujdecigim, sebzeler tam sana gore degilmi? Tesekkurler.

    ReplyDelete
  5. Salatadan önce renkler beni etkiledi harika uyum ve sunum olmuş

    ReplyDelete
  6. Kırmızı lahanada tahin hiç denemedim, ellerine sağlık canım..

    ReplyDelete
  7. Sevgili Şule, bu muhteşem bir tarif.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  8. kIRMIZI LAHANA ZATEN LEZZETİNDEN ÇOK rengiyle insanı cezbediyor. Öyle ki çok sevmememe rağmen her gördüğümde rengine dayanamayıp alıyorum . Sizin salata da renk cümbüşü olmuş, ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  9. Merhabalar,

    Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Gerçekten çok güzel bir salata olmuş. Hele üzerindeki nar taneleri çok ilgimi çekti. Bugüne kadar üzerine nar tanesi dökülmüş bir salata yememiştim. Deneyeceğiz.

    Selam ve dualarımla. Mevlid kandilinizi kutlarım.

    ReplyDelete
  10. Tahin olayında çok haklısınız. Ben son zamanlarda hemen her şeye az da olsa tahin koyuyorum. Salata nefis. Ben kırmzız lahanayı sirke ve tuzla ovup kavanoza koyuyorum. Uzun süre kalıyor. Elinize sağlık.

    ReplyDelete