isteataturk.com

Wednesday, August 28, 2013

TATIL BITTI...

Turkiyemde 3 haftam ... Biraz huzunlu, biraz huzurlu, ama duygularla dolup tasan bir surec oldu.  Babamsiz gecen ilk bayramimiz di.  Anne ve babacigimdan kalan yazlik evi satisa cikartmak icin gerekli islemleri bitirmem gerekli idi.  Aklimi mesgul eden dusunceler ise...bu eve bir daha donemeyecegim, nefes kesen manzarasini bir daha goremeyecegim, muhtesem denizinde bir daha yuzemeyecegim, kiyiya carpan suyun sesini dinleyerek uyuyamayacagim,  gunesin dogus ve batisini balkondan seyredemeyecegim, esim ve kizlarimin bu evi son bir defa daha gorme sanslari olmayacagi idi. En uzen tarafi ise anne ve babamin da bu evi yaptirirkenki hayallerini gonullerine gore yasayamadiklari idi.  Hayat hakikaten cok zalim!  Iste evimizin balkonundan manzaralar.


Bu dusuncelerle depresyona girmemek icin baska seylerle kendimi mesgul ettim.  Zaten mesgalede coktu ama kuzenim Evrimin yardimi ile isler halloldu.  Ozledigim herseyleri yedim.  Cocuklarimin istedikleri kuru pasta, burma kadayif, simit ve kurabiyeleri de buralara kadar tasidim.  O kadar yeme icmeden sonra sadece 1 kilo almis olmamada cok sasirdim.  Yuzme ve yuruyusun faydasi oldugunu dusunuyorum...  Iste sizlere severek yediklerimden ornekler.



Her sene Turkiye ye gelebilmek mumkun olsa keske... Yemek icmek de guzelde sevdigim akraba ve arkadaslarimla birlikte olabilmek cok muhtesem birsey!!

27 comments:

  1. Şule'ciğim babanın mekanı cennet olsun, ama bu güzel evi niye sattınız ki?:( Türkiye'ye bir daha gelmeyecek misiniz yoksa? O zaman haklısın tabii ki....yemekler, yiyecekler çok güzel afiyet bal olsun
    sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujdecim. Ev hakikaten muhtesem. Hic istemezdim satmayi ama istifade edemiyoruz ki. O da bakim istiyor. Geldigimiz zaman boyle evleri kiralamak daha mantikli geliyor. Sevgiler.

      Delete
  2. gurbetlik zor
    Allah kolaylık versin işlerini yoluna koymanda
    güzel görüntüler
    muhabbetle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisin Tombul tarifler. Tesekkurler ziyaretin icin

      Delete
  3. Sulecim keske hersey istedigimiz gibi olsa ama malesef bazen hayat cok farkli seyler yasatiyor bizlere istesekte istemesekte..herseyin hayirlisi olsun..saglik olsun ..yediklerin de ohh masallah yani, neysem..ya ictiklerin???Raporu alacagim yakinda:))

    ReplyDelete
  4. Güzel arkadaşım. Anılarını bırakarak geri döndüğün için üzgünüm. Babacığına Tanrıdan rahmet diliyorum ve nur içinde yatsın diyorum. Sizler gibi evlatlar yetiştirdiği için de onlara çok teşekkür ediyorum. Kısacık süreli İstanbul ziyaretinde seni göremediğim için çok ama çok üzüldüm ancak biliyorsun o gün karışık bir gündü ve ben kuzumu bırakamadım. Bunca bloğun arasından birbirimizi bulduğumuza göre, bir gün mutlaka bir yerde birlikte olacağız. Ben bunları tesadüf olarak algılamıyorum. Sebepleri muhakkak var.:) Buluştuğumuz gün bunu hatırlatırım.:)) Sevgiler. Evine, yuvana, hoş geldin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilguncum, bende cok uzuldum gorusemedigimize ama insallah o da olur birgun. Emelle ben aliyoruz piyango biletlerini. Bir ciksin bak herkesi bir araya nasil toplayacagiz bir gor :))) Sevgiler

      Delete
  5. Şule'ciğim, içimde kocaman bir ateşle okudum yazının başını. Bu evin ne anlamlara geldiğini düşününce eminim çok zor olmuştur senin için. Nur içinde yatsınlar canım...

    Yediklerin afiyet olmuştur umarım...Keyfini çıkarman iyi olmuş yurdun nimetlerinin... :)
    Sevgiler gönderiyorum canım sana...

    ReplyDelete
  6. Canımm tatilini hakkıyla geçirmişsin oyyy manzara güzel yemekler nefis Bir Başka Memleketimiz dimi :)) şimdik gurbet zamanı iyi yolculuklar canım nefis tariflerini takipteyim sevgilerimle...

    ReplyDelete
  7. Tekrar Başınız sağ olsun.
    Hayat bizi hiç ummadığımız noktalara getiriyor.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  8. Harika fotoğraflar Şule hanımcım, afiyetler olsun. Dilerim daha iyi bir ev nasip olur, hayat umut ve beklentilerle dolu. Daima geleceğe bakarak, mutlu olmaya çalışıyoruz..
    Yürek dolusu sevgiler gönderiyorum...

    ReplyDelete
  9. Daha guzel gelecekler hepimiz icin insallah Oznur hanim. Sevgiler

    ReplyDelete
  10. Tabi işin bir duygusal yönü var , bir de maddi yönü. Annen, baban ışık içinde yatsınlar. Bu olanağı sunmuşlar sana sen de en akılcı şekilde değerlendirmişsin. Ölü bir yatırım manzarası güzel de olsa, anılarla dolu da olsa. O parayla yıllarca en iyi yerlerde tatil yaparsınız en iyisini yapmışsın. Yalıkavak galiba değil mi? Yediklerine pek imrenemedim çünkü bana hiç yabancı şeyler değiller. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, Yalikavak. Ben gormeyeli inanilmaz bir degisiklik olmus. Gerci en son ben 7 sene evvel gitmisdim ama 25 sene o ev alindiginda oralar hep dag, bayor ve koy idi. Bende senin gibi dusunup satiyorum. Yediklerime imrenmemene sasirmadim ama o konu uzerinde calismaya basliyorum hemen :)) Tesekkurler ziyaretine

      Delete
  11. Hos geldin, bu kadar yemege sadece 1 kilo mu? Sansli seni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sende hos geldin Arnavut Cigercim. 1 kilo deyip gecme. Vermek kolay degil artik. Sevgiler.

      Delete
    2. Sende hos geldin Arnavut Cigercim. 1 kilo deyip gecme. Vermek kolay degil artik. Sevgiler.

      Delete
  12. Merhabalar.

    Tatilinizin sona erdiğine üzüldüm. Siz de en azından hiç bitmeyen bir tatil olmasını arzu etmişinizdir. Ama ne yazık ki, zaman yerinde durmuyor. Canınız sağolsun ve sağlıklar olsun. Cenab-ı Hakk, hakkımızda hep hayırlısını versin. İnşAllah yine en kısa zamanda tekrar Türkiye'de tatil yapma fırsatını yakalarsınız. Tabi kolay değil Kanada'dan Türkiye'ye tatil yapmaya gelmek.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Recep bey. Saglikli gunler dilegi ile.

      Delete
  13. Buruk bir tatil olmuş ama doğru karar vermişsiniz sevgili Sulemmutfak.Babacığınıza rahmet diliyorum,sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakikaten oyle oldu Sabiha. Tesekkurler ziyaretin icin. Sevgiler

      Delete
  14. Hosgeldin Selda. Tesekkurler yorumuna. Blogunu ziyaret edecegim. Sevgiler

    ReplyDelete
  15. sevgili Şule buruk geçen tatilin ardından toparlamana ayrıca bir nebze de vatan hasretini gidermene özlediklerini tatmana çok sevindim. keşke baba yadigarı evi elden çıkartmamanın bir yolu olsaydı ne yazıkki yazlıklarda eğer site yönetimi gibi daiama bakım yapılan bir durum olmayıonca dediğiniz gibi çok da faydalanılamıyor. canınız sağolsun herşey gönlünüzce olsun babanıza allahtan rahmet diliyorum..Daha sıkça paylaşımlarda buluşmak umuduyla kocaman sevgiler

    ReplyDelete