isteataturk.com

Tuesday, November 19, 2013

LAS VEGAS


Bugunku konu bizim Las Vegasa yaptigimiz birkac gunluk tatil.  Tek kelime ile anlat diye sorulursa sectigim kelime "Abarti" olur.  Allahin colunde insan yapimi bir sehir.  Gorulecek tek sey uzun bir oteller sokagi var.  Her otel bir konu uzerine yapilmis ama o konu son ince noktalarina kadar islenmis.  Ornegin, Paris otelinin disarisinda Eyfel kulesi var.  Icerisi yollardaki tas doseme gorunumu veren mermerler, dar ve ince sokak gorunumu, eski fransiz evleri ve pencerelerindeki ciceklerine kadar detayli yapilmis.  Fransaya gitmeye hic gerek yok.  En ilgic olanlar: Paris, Venedik (Gondola turlari olan), Romada Cesarin satosu, Misir piramit seklindeki ucgen yapimi ve heykelleri, Bellagio otelinin icerisindeki cicek bahceleri (senede 4 kez tamami ile sokulup tekrar yapilarak sezona uyum saglamasi ve sulama sistemleri) ve onundeki havusdaki fiskiye showu, Bir baska otelde ates ile volkan gosterisi.  Her abartili hali ile muhtesem.  Hepsini gormek icin gezmekden ayaklarimiza kara sular indi.

Eglence yontemleri de bir baska degisik.  Mesala konser ve showlar muhtesem oldugu gibi her yerde kumar, kasino ve icki.  Katildigimiz turdaki bayan cocuklarin Disneyi varsa buyuklerinde Las Vegaslari var demisti.  Dogru tespit!  Herkese hitap edecek birseyler kesinlikle var (iyi veya kotu).

Ilginc buldugum sey ise oteller sokaginin hemen disarisina cikildigi zaman gorunen sefalet oldu.  Issizlik Amerikanin bu cok abartili ve zengin gorunen sehirinde yuzde 10.  Is alani sadece turizm oldugundan ucretler cok dusuk.  Bahsisler olmasa insanlarin gecinmesi imkansiz.  Otellerde ise girebilmenin bir yigin kurallari var.  Mesela hicbir sekilde polis vakasi olmamasi gerekiyor, calisanlara kartlar verilmis ve o kartlari her zaman uzerlerinde kimlik olarak tasimalari gerekiyor (her an kontrol edilebiliyor) ve o kartlarin yenilenmesi gerekiyor.  Issiz insanlar kostumler giyip sokaklarda bekliyor ki turistler onlarla resim cektirip para versinler.   Sansli taraflari iklim her ne kadar yazlari cok sicak oluyordu ise klimalarla o sorun cozuldugu icin sorun degil.  Biz gittigimizde her gun 23-25 derece arasinda idi.  Torontoya dondugumuz gun ise eksilerde oldugundan geri mi gitsek acaba diye sakalastik.

Birkac resimleri paylasayim sizinle.. Goreceginiz gibi bir daha bu ulkelere gitmeme hic gerek yok.  Hepsini gezmis kadar oldum ama tek eksik o ulkelerin ozel yemeklerinin servisi yoktu.  Tabii ki bir de Turkiye eksikti.  Cok zengin olsam oraya Turkiye otelini ben dikerdim herhalde :-)

Paris
Misir



Venedik
Roma: Gok yuzu ve duvarlarin uzerindeki heykeller ve ortadaki buyuk havuz.. 

Dunyanin en buyuk cikolata havusu ve cikolatadan yapilmis heykel - Noele hazirlik

Dunyanin en buyuk kabagi ve konusan agac


Volkan showu

18 comments:

  1. Dimi Avrupaya gitmeye ne gerek var surada 4 saatlik uzaklikta Las vegas imiz varken..bende bayilmistim ne muhtesem oteller diye..kendimi Avrupa da sanmistim:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grand Canyon ve Hover Dam a gidemedik bu sefer. Bir dahaki sefere hep beraber gidelim.

      Delete
  2. Şule'ciğim, ne kadar güzel bir yazı olmuş. Sanki oraları gezmiş gibi olduk gerçekten :)
    Bu arada Türkiye'de şu sıralar gösterimde olan" Last Vegas" filmini izledim yeni. Çok güldüm, çok eğlendim :)
    Sana sevgiler gönderiyorum en kocamanından canım...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyyficim hemen o filimi seyredeyim o zaman. Anilar taze iken belki gittigim yerleri gorurum. Bendende sana kocaman sevgiler

      Delete
  3. Muhteşem görüntüler, gerçekten 4 saatlik bir sürede tüm Avrupa'ya ulaşıyorsunuz. İşsizlikle ilgili yazdıkların çok dikkatimi çekti. Ekonominin çok yolunda olmadığı bilinen bir gerçek ama %10 büyük rakkam.:( İşin yoksa Vegas da yaşamak da ayrı bir dert herhalde. Pahalı bir şehir olduğunu arkadaşlarımdan biliyorum. Selvam USA de yaşıyor ve sık ziyaret edenlerden biridir.:) Benim yerime de gezin arkadaşlar. Ben de gönderdiğiniz fotoğraflarla gezmiş kadar oluyorum. Sevgiler kocaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilguncum keske Avrupa gercekden 4 saat olsa bize. Ilk gittigimiz gun sehir turuna katildik. Her gittigim yerde ilk tura katilirim boylelikle ilginc bilgiler alip gezilmeye deger yerleri kesfederim. Sonra cok begendigim yerleri tekrar ziyaret ederim. Bu seferki tur veren bayan eski danscilardanmis. Cok hos, eglenceli ve bilgili oldugundan cok sey ogrendik. Sansliydik yani. Sevgiler

      Delete
  4. Merhabalar.

    Demek Kanada'dan Amerika'ya geçtiniz ve Las Vegas'ı gezdiniz. İzlenimlerinizi bizlerle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim. En azından Las Vegas'a ben de gitmiş kadar, Las Vegas hakkında bilgi sahibi oldum. Bence bu türden paylaşımlar çok değerli, en azından benim yanımda.

    Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recep bey, bundan sonra seyahatlere biraz daha agirlik vermek niyetindeyiz. Cocuklar buyudugunden serbestlestik. Sagligimiz da yerinde iken degerlendirelim istiyoruz. Tesekkurler ziyaret ve yorumlariniza.

      Delete
  5. bu kadar uzak yere gidebilecek miyim acaba?
    dün rusyaya düşen uçak haberinden sonra uçak korkum tavan yaptı.zaten
    zar zor bir kaç yere gidebiliyordum :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buketcim, inan ucakdan bende cok korkuyorum ama inan ucakla seyahat Turkiyede otobusle olan seyahatlerden cok daha emniyetli :-) Insan uzaklarida merak edip gidip gezmek istiyor. Baska yolu olsa bende o yolu kullanirdim. Tesekkurler ziyaretin icin.

      Delete
  6. Şulem LasVegasa gitmek istermiydim, isterdim elbet. Hem öyle güzel anlattın ki..Aklım kaldı:))
    İşsizlik oranı üzücü tüm dünyada. İnsanlar gereksiz üretim ve gereksiz tüketim peşinde koşmaya başladı başlayalı dünya bu işsizlik sorununun pençesinde maalesef..
    gezi ve yeni yer tanıtımlarını okumak çok keyifli oluyor, bizler de sizin sayenizde gitmiş kadar oluyoruz..
    Sevgilerimle canım, bidaha ki gezide benide koy valizine:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vuslatcim boyle gezmeler arkadaslarla olsa cok daha eglenceli olur aslinda. Keske hep beraber gitme sansimiz olsa gercekden. Sevgiler

      Delete
  7. Sevgili Şule Las Vegası sayende görmüş kadar olduk vallahi ne güzel her ülkenin tanınmış eserlerini orada yansıtmak.Ben Türkiye dende bir kaç güzelliğin orada olmasını çok arzu ederdim. çOk yorum bırakamasamda bloğunuzu okuduğumda başka bir huzur ve yakınlık bulduğumu söylemek isterim. gülen yüzünüz hiç solmasın hep mutlu ve sağlıklı kalın..kocaman sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Valla Paris Eyfel kulesi, Venedik falan derkeen şöyle Camilerin içinde bir Türk oteli gelecek diye bekledim açıkcası. :)) %10 işsizlik gerçekten korkunç bir oran. Ne kostümü giyiyorlar da turistler resim çektirip para veriyor merak ettim. Ama süper bir gezi olmuş ne iyi etmişsiniz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Las Vegas gibi bir yerde Turk oteli olursa camili degilde dansozlu, haremli falan olurdu herhalde :((( Kostumler show kizlari, televizyon ve populer sinema karekterleri ve bazi sacma sapan kostumler iste. Tesekkurler ziyaretin icin

      Delete
  9. Favorim MISIR oteli......Güzel bir gezi olmus,paylasiminiz icin tsk.ler

    ReplyDelete
  10. Oyy oyy fotolara bakarken ağzım kulaklarıma gitmiş gülümserken daha oralara gerçekten gitsem nasıl olurum acaba dedim ? mutluluktan uçarım :)) çook nefis bir seyhat yapmışsın sefan olsun canım yeni mutlu bol gülücüklü sağlıklı sıhatlı bir yıl dilerim :)) kocaman sevgilerimle...

    ReplyDelete