isteataturk.com

Tuesday, February 4, 2014

NOHUTLU KUSKUS

Bu degisik tarifi gecen senenin takviminde gordum.  Hangi ulkenin yemegi oldugunu bilmiyorum ancak icerisinde hem nohut, kuskus ve tarcin olduguna bakilirsa Israil, Afganistan, veya Iran gibi Arap ulkelerinin birinden oldugunu tahmin ediyorum.  Vejeteryan arkadaslarimiz icin ideal.  Icerisinde kabak olmasi da ilginc.  En guzel tarafi da pratikligi cunki nohut falan konserveden ekleniyor.  Taze feslegen evde olmadigi icin ben sadece uzerine kuru feslegen serpistirdim.  Birde aci biberini kullanmadim. Biz cok begendik ve severek yedik.  Denemenizi tavsiye ediyorum.

2 corba kasigi zeytinyagi
1 orta boy sogan
3 dis sarimsak
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi tarcin
1 tutam aci antep biberi (ben kullanmadim)
1 paket (400 gr) bal kabagi (squash)
1 buyuk kutu (796 ml) konserve kiyilmis domates
1/2 su bardagi sebze suyu (bulyon ile yapilabilir)
1 kutu konserve (540 ml) nohut (suyu suzulmus)
3/4 su bardagi kalin kuskus
1/4 tatli kasigi tuz
1 tutam karabiber
1/4 su bardagi ince kiyilmis feslegen
  • Buyukce bir tencerede, orta atesde, sogan ve sarimsagi zeytinyaginda biraz yumusayincaya kadar kavurun.  Icerisine kimyon, tarcin ve aci biberinizi ekleyip guzelce karistirin.  Kabagi da ekleyip 1 dakika kadar kavurun
  • Domates, sebze suyu ekleyip kapagini kapatin ve kabaklar azicik yumusamaya baslayincaya kadar pisirin (15 dakika kadar aldi bizde)
  • Suyu suzulmus ve soguk sudan gecirilmis nohutu, kuskusu, tuz ve karabiberini ekleyin.  5-10 dakika daha kuskuslar pisinceye kadar pisirin.  
  • Uzerini kapatip 5 dakika beklettikden sonra feslegeni ekleyin ve servis tabaginiza alip feslegen ile susleyebilirsiniz
  • Afiyet olsun

10 comments:

  1. ooo bunun içinde yokyok ve dediğine göre benim için ideal:))))eline sağlık canım, sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet Mujdecim tam senlik bu tarif. Mutlaka denemelisin. Sevgiler

      Delete
  2. Kuskus makarnasına pek alışkanlık oluşmamıştı bizim evde. Ancak; onunla yapılan bu tarz yemekler, bizi bayağı taraftarı yaptı.:) Kabak çok enteresan . Denemem lazım Şuleciğim. İçindeki baharatları okuyunca, dediğin gibi doğu menşeli olduğu fark ediliyor.:) Mutfakları iyidir. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun arkadaşım:) Yoğunsun galiba seni az görebiliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilguncum, hakikaten cok yogunum bu gunlerde. Bir yigin yemek tarifleri birikti ama vakit bulup yazamiyorum. Vakit bulunca da ancak facebooka bakabiliyorum. Orada bir iki laf atiyorum herkese o kadar. Valla iyiki varsin arkadasim. Sevgiler.

      Delete
  3. Bu tarif beğenilmez mi Şule'ciğim. Daha önce bu şekliyle yememiştim ama kulağa hoş gelen bir karışım. Kuskus salatası denemiştim ve çok beğenmiştim. Eminim bu hali de çok lezzetlidir. Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Sule hanim..guzel ve saglikli bir tarif.en kisa zamanda denemek lazim ben kesin severim:) eline saglik kolay gelsin..

    ReplyDelete
  5. Merhabalar.

    Kanada'dan lezzetli ve enfes bir nohutlu kuskus yemeği tarifi okuduk. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Kışı nasıl geçiriyorsunuz efendim? Malum Kanada kışları yağışlı ve soğuk geçen bir ülkedir.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  6. Sevgili Şuleciğim ellerine sağlık kuskus salatası biliyorum da bu şeklini bilmiyordum. Değişik versiyonu bencede denemek lazım. Ellerine sağlık. Bu arada sende ben gibi az uğrar oldun bloglar dünyasına. ahh şu yoğun koşuşturmalarımız..
    Seni çoook öptüm, kendine iyi bak..

    ReplyDelete
  7. çok güzel tarif,ellerine sağılık....

    ReplyDelete
  8. Baharatlı yemekleri çok seviyorum. Çok değişik bir kuskus salatası olmuş. En ilginç tarafı da bal kabağı.Eline sağlık süper.

    ReplyDelete