Tuesday, March 18, 2014

KLASIK PORTAKALLI KEK

Bu portakalli kek tarifi cocuklugumdan kalma.  Kahvalti veya aksam cayinin yaninda harika.  Icerisinde ahim sahim birseyler yok.  Ancak tam damak tadi.  Uzerine cikolata sosunun da cok yakisiyor aslinda ama kaloriden biraz kar etmek icin ben uzerine biraz pudra sekeri doktum.  Cok severek yendi ve hemen de bitti.  

3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
3 yemek kasigi yogurt
1 buyuk portakal (kabugu rendelenecek ve suyu cikartilacak)
1/2 su bardagi ceviz
1.5 tatli kasigi kabartma tozu
2 su bardagi un
1/4 su bardagi sivi yag
Uzerine: cikolata sosu veya pudra sekeri

  • 1 buyuk portkali yikayip kabuklarini rendenin kalin tarafi ile rendeleyip hazirliyorsunuz.  En alta resmini ekledim
  • Portakalin suyunu cikartip hazirliyorsunuz
  • Cevizi robottan geciriyorsunuz.  Azicik dise gelir sekilde olunca daha guzel oluyor
  • Yumurta ve sekeri rengi biraz beyazlayincaya kadar cirpin
  • Un haric butun malzemeleri ekleyip cirpmaya devam edin
  • Unu azar azar ilave edin.
  • 170 derece firinda 40 - 45 dakika arasi pisirin.  Pistigini anlamak icin icerisine bir bicak batirip cikarttiginizda bicak temiz olarak cikmali
  • Afiyet olsun

4 comments:

  1. Şule'm eline sağlık, nefis gözüküyor, baktım sen de benim gibi az yağ kullanıyorsun, öyle daha sağlıklı, bu arada ben yoğurt yerine süt kullanıyorum keklerde, dene bakalım beğenecek misin? bir dilim aldım:)
    sevgilerimle:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujdecim, bazen ben de sut kullaniyorum. Bu arada seni son zamanlarda face den takip ediyorum. Bloglara vakit bulamiyorum. Ofis cok mesgul bu gunlerde. Sevgiler

      Delete
  2. En güzeli de böyle basit, evde hep bulunan malzemelerle yapılan kekleri çok seviyorum ben.. Ellerine sağlık..

    ReplyDelete
  3. Tesekkurler Hulyacim. Bende oyle

    ReplyDelete