2.5 su bardagi soyulup dogranmis elma
2 veya 3 corba kasigi seker. Elmalarin eksiligine gore. Tatli elmalar icin 2 eksiler icin 3 kasik
1 tatli kasigi tarcin
2 corba kasigi su
Uzeri icin
2 corba kasigi tereyagi (oda sicakliginda)
2 corba kasigi esmer seker
4 corba kasigi yulaf ezmesi
2 corba kasigi un
- Elmalarinizi soyup kucuk dogruyorsunuz
- Elmalarin uzerine seker, tarcin ve suyu ilave edip 5 dakika pisiriyorsunuz
- Uzeri icin yazili butun malzemeleri karisitirip putur putur (kucuk kiriklar) elde ediyorsunuz. Bunlar uzerindeki citir oluyor
- Elmalari borcam aktariyorsunuz. Uzerine hazirladiginiz yulaf ezmeli citir ile kapliyorsunuz
- Firininizi 190 derece celcius (veya 375 fahrenheit) isitiyorsunuz
- Firinda 20 dakika (veya uzerindeki citir kizarincaya kadar) pisiriyorsunuz
- Sicak olarak yaninda dondurma ile servis yapiyorsunuz
Şuleciğim ne kadar hafif ve güzel bir tatlı:) Vanilyalı dondurma da yanında mis:)) Bak elmam var, yulak gevreğimde...O halde:) Vanilyalı dondurma eksiğimizi tamamlayıp, yapmam gerek:) Ellerine sağlık.
ReplyDeleteHakikaten cok hafif Nilguncum. Afiyet olsyn
DeleteElinize sağlık çok pratik ve de leziz bir tatlı olmuş sevgilerimle :)
ReplyDeleteTesekkurler Canim. Sevgiler
DeleteOfff evde elma olsaydi hemen simdi deneyecektim. Cok Pratik eminim cok da lezzetli. Eline saglik.
ReplyDeleteElma ve tarcin birbirine cok yakisiyor biliyorsun. Mutlaka dene derim. Sevgiler
DeleteŞule'ciğim ilk kez öğrendiğim bir tarif bu, elmayı da dondurmayı da çok severim, yani harika bir ikili olmuş, eline sağlık canım, sevgilerimle:)
ReplyDeleteBizde cok sevilen bir tarif bu Mujdecim. Hamur ile yapilinca da guzel oluyor ama boyle daha pratik. Sevgiler.
DeleteYemeğin ismini görmeden fotografı gördüm tandır kebabı ve süzme yoğurt zannettim. :)) Ama elma olayı da müthiş. Ben zaten elmalı her şeyi çok seviyorum Ellerine sağlık.
ReplyDeleteTandir kebap yapmayi hic denemedim. Resimden hakikaten benzemis :-) Yorumun tesekkur ederim.
Delete